Mergi direct la conținut »
4 moduri prin care să descoperi Insula Ischia (PUBLICITATE)
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > 4 moduri prin care să descoperi Insula Ischia (PUBLICITATE)

4 moduri prin care să descoperi Insula Ischia (PUBLICITATE)

Insula relaxării totale - Ischia îți oferă o experiență completă de vacanță, iar indiferent de pasiuni și dorințe într-o vacanță aici nu vei avea cum să te plictisești...

Chiar dacă este, uneori, trecută cu vederea în favoarea mult mai popularei insule Capri, Ischia este considerată de către italieni „un adevărat paradis”, datorită izvoarelor sale termale, plajelor virgine și a grădinilor luxuriante în care să te retragi departe de aglomerația marilor orașe.

Profită de Ofertele Early Booking proaspăt lansate de AeroVacanțe și rezervă din timp un sejur estival în Ischia la tarife accesibile de la 219 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică.

Bate la pas capitala Ischia

Orașul principal al insulei este divizat în două părți – Ischia Ponte și Ischia Porto. Zona nouă, reprezentată prin Porto este locul preferat al tinerilor în căutare de distracție, centrul fiind ticsit de cluburi și pub-uri. Corso Vittoria Colonna și Via Roma sunt străzile principale ale capitalei, pline de magazine de toate felurile și buticuri boeme ce se întind până la port. La mică distanță găsești Plaja San Pietro, remarcabilă prin nisipul său fin, auriu și apele liniștite în care să înoți în tihnă.

Zona Ponte este un deal vulcanic aflat pe o mică peninsulă, unde se înalță magnificul Castel Aragonez. Pătrunde în fortăreață prin tunelul lung de 400 de metri și descoperă aici vechile clădiri agățate pe stânci deasupra mării. Printre acestea se numără Catedrala dellAssunta, care găzduiește numeroase evenimente culturale, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, o bijuterie romană cu influențe baroce sau închisorile din 1823.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

Participă la un concert de muzică clasică în Grădinile La Mortella

Unul dintre cele mai frumoase obiective din Ischia este Vila La Mortella, înconjurată de oaza de inspirație a compozitorului britanic, William Walton. Grădinile găzduiesc peste 1000 de specii de plante mediteraneene și sunt decorate cu mici iazuri cristaline și fântâni arteziene. În plus, priveliștile spre orașul Forio sunt încântătoare. Din primăvară și până târziu în toamnă, în La Mortella au loc numeroase festivaluri de muzică simfonică ce îi atrag ca un magnet pe iubitorii genului.

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație
Recomandări

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație

Relaxează-te în ape termale

Mama Natură a fost extrem de generoasă cu insula Ischia, aici regăsindu-se peste 300 de izvoare termale și minerale recunoscute pentru proprietățile benefice asupra trupului. Pe lângă celebrele sale parcuri termale (Poseidon, Afrodita sau Negombo), aici vei mai găsi și câteva piscine naturale cu apă caldă, formate în urma activităților vulcanice. Una dintre acestea este  Baia di Sorgeto din orașul Forio, unde trebuie neapărat să evadezi odată ajuns în Ischia.

Evadează la plajă

Ischia se laudă cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Italia, iar datorită faptului că este o insulă de origine vulcanică aici îți poți petrece timpul la soare pe nisipuri negre ca abanosul, însă vei găsi și fâșii de coastă în nuanțe de auriu sau gri deschis.

La poalele Muntelui Epomeo se arcuiește celebra Plajă Citara, aproape de situl arheologic Punta Chiarito se întinde Plaja Sorgeto, preferata pasionaților de scuba diving, iar la mică distanță de Sant`Angelo, într-un mic golf turcoaz găsești Plaja Cava Grado.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Close
Închide
  Close