MENIU CAUTĂ
11 Mai. 2018 22:20

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Iubitul meu nu vrea să facem dragoste”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Dana: O să trec direct la problemă, căci am ajuns să am nemulțumiri foarte mari. Sunt într-o relație de un an de zile, toate bune … până la partea legată de relații intime. El nu vrea să facem dragoste, adică nu inițiază nimic. Eu tot încerc să-l provoc, dar nimic. Încep să mă întreb efectiv dacă îi plac femeile. Adică… nu ai cum să stai fără sex atâta timp!!! Oare mă folosește drept paravan?
Nu, nu arat dizgrațios… iar dacă aș arăta, de ce ar mai sta într-o relație cu mine?! Doar ne sărutăm, mă aprind eu mai mult, iar el – nimic! Chiar simt o răceală din partea lui, ca și cum face asta din obligație. Asta deși în afară de partea intimă e foarte atent la nevoile mele, mă ascultă, îmi înțelege momentele de nebunie. Nu pot să nu mă întreb: am un iubit homosexual, care nu vrea să recunoască?! Dar de ce te-ai ascunde??!!

Adela răspunde:

Draga mea,

De fapt, tu de ce ții neapărat să păstrezi relația cu un bărbat care nu te dorește? Cu ce te ajută? Doar nu e soțul tău, nu aveți împreună case, copii și alte acareturi. Dacă el după un an s-a plictisit de tine, la ce te mai poți aștepta din partea lui? Sunt multe motive pentru care un bărbat nu mai are chef de sex, de la oboseală cronică sau probleme psihice, până la boi grave. Există și ființe pentru care sexul chiar nu este important, poate că el se încadrează în această categorie. Dacă însă tu continui relația cu el, nu vei face decât să-ți distrugi stima de sine, pentru că mai devreme sau mai târziu o să începi să te întrebi ce nu-i în regulă cu tine: ”poate nu știu eu ce-l face să vibreze, oate nu sunt destul de bună pentru el”. Ce rost are? Dacă el nu dorește, atunci tu de ce să te umilești și să tragi de el? Gândește-te că, dacă a ajuns în faza asta, de acum înainte va fi chiar și mai absent în dormitor. Spui că se comportă frumos, dar dacă ar fi să definești relația dintre voi, ea s-ar rezuma la o simplă prietenie, nicidecum o relație de cuplu armonioasă și împlinitoare. Cu siguranță că există și bărbați cu care te-ai potrivi mai bine din toate punctele de vedere, totul e să vrei.

Comentarii