Turoperatorul a lansat ofertele Early Booking la pachetele complete în Puglia ce beneficiază acum de tarife tentante de la 418 euro/persoană și includ 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Bari-București, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică!

Puglia este o destinație extrem de ofertantă, cu orașe interesante, plaje dintre cele mai spectaculoase și așezări uitate de vreme pe care le poți descoperi în tururi complete cu plecare din capitala Bari.

Barletta, o comoară tipic italiană

Având renumele de oraș al artei, Barletta se odihnește pe coasta Mării Adriatice și este un magnet pentru boemi încă din cele mai vechi timpuri. Mai puțin turistic față de alte locuri din Puglia, Barletta te întâmpină cu un centru istoric romantic, brodat de palmieri, unde să te pierzi cu orele. În plus, plaja sa cu nisip auriu, perfect încadrată de apele de un turcoaz intens ale mării este luată cu asalt de către turiștii dornici de relaxare.

Centro Storico din Barletta este o sursă permanentă de inspirație pentru numeroși artiști care își găsesc, pe străduțele medievale, inspirația creatoare. Inima centrului este marcată prin magnificul Colos, o statuie veche din bronz despre care se spune că ar fi fost ridicată în onoarea Împăratului Marcian.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Plimbarea pe lângă zidurile de apărare ce înconjoară întregul oraș poate începe din Piazza Castello, un loc vibrant înțesat de cafenele și trattorii deschise în vechile clădiri romane din piatră. Tot aici tronează și gigantul adormit, Castello Svevo – un castel ridicat în perioada ocupației normande în jurul anului 1202, așa cum apare menționat într-un vechi document.

Potrivit aceluiași act, cetatea a fost întărită sub comanda Împăratului Frederick II, iar astăzi găzduiește Muzeul Civic și Pinacoteca, fiind cel mai popular obiectiv turistic din Barletta. Edificiul este înconjurat de luxuriante grădini amenajate în stil tipic mediteranean, unde să te retragi după porția de cultură.

Tururi culturale în împrejurimi

Împrejurimile orașului Barletta sunt impresionante, iar dacă vrei să le descoperi te poți îndrepta spre Castell del Monte, o bijuterie din patrimoniul UNESCO, spre situl arheologic Canne della Battaglia (scena victoriei lui Hannibal asupra romanilor)  sau să bați la pas Trani, unul dintre cele mai frumoase orășele din Puglia.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă