Dacă nu te-ai hotărât, îţi oferim noi trei reţete sănătoase şi gustoase
Dacă vrei să dormi bine, ai nevoie de o cină sănătoasă, susţine Elena Casapu, nutriţionist Maggi. Potrivit specialistului în nutriţie, seara e indicat să consumi alimente uşoare, care să conţină grăsimi bune, proteine, dar şi vitamine sau minerale. Iată trei reţete tocmai bune de servit la cină.
Paste integrale cu pui şi roşii – Bogat în proteine, fibre şi minerale
Ingrediente (pentru o porţie): 250 g piept de pui, 150 g roşii, 50 ml ulei de măsline, 10 g usturoi, pătrunjel proaspăt, 1 g sare, un praf de piper, 100 g paste integrale.
Mod de preparare: puiul se rumeneşte în puţin ulei, iar după ce se colorează, se adaugă roşiile tocate, usturoiul pisat şi un pahar de apă. Se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se lasă sub capac cinci minute. Se serveşte cu paste.
Roşii cu brânză şi seminţe de dovleac – Conţine grăsimi bune
Ingrediente (pentru o porţie): 150 g telemea, o roşie mare, coaptă, 150 ml oţet balsamic, 10 g seminţe de dovleac, 20 ml ulei de măsline extravirgin, care se ţine într-o sticlă cu trei căţei de usturoi şi câteva frunze de busuioc, înainte de a fi folosit.
Mod de preparare: se pune la fiert oţetul balsamic, cam 20 de minute, la foc mic, până scade la o treime şi se îngroaşă suficient încât să rămână pe lingură în strat subţire. Se taie telemeaua în felii, iar roşiile în rondele şi se aşază alternativ pe un platou. Se stropesc cu oţetul balsamic şi cu ulei de măsline, apoi se presară deasupra seminţele de dovleac, crude sau prăjite uşor.
Griş cu lapte şi sos de fructe de pădure – Detoxifiant
Ingrediente (pentru o porţie): 60 g griş de grâu, 200 ml lapte, 100 g miere, 100 g fructe de pădure.
Mod de preparare: grişul şi laptele se fierb împreună, amestecându-se continuu, ca să nu se lipească. În zece minute grişul va fi fiert, iar desertul va căpăta consistenţă. La fiecare porţie de griş se adaugă o lingură de miere. Fructele de pădure se pun la fiert într- o oală cu fund gros, împreună cu 100 ml apă şi 50 g de miere. Când scad, o parte din fructe se zdrobesc cu o furculiţă. Sosul se toarnă peste grişul pus într-un bol. Ca să fie mai atractiv pentru cei mici, se ornează pe margine cu scorţişoară şi cu feliuţe de lămâie verde şi de portocală.