MENIU CAUTĂ
20 Mar. 2017 16:25

Ce determina o persoana sa ramana intr-o relatie toxica

Distribuie

Ti-am mai vorbit despre ce inseamna o relatie toxica si cum te poate afecta aceasta, insa vrem sa iti evidentiem si care sunt motivele pentru care iti este greu sa te desprinzi de un partener toxic.

Persoanele implicate intr-o relatie toxica nu raman alaturi de acel partener pentru ca se complac intr-o astfel de situatie. Exista anumite temeri care le impiedica sa renunte la relatie, iar acestea reprezinta cel mai important motiv care sta in calea redobandirii unei vieti frumoase.

Acestea sunt adevaratele motive care determina o persoana sa ramana intr-o relatie toxica

1. Nu mai vezi abuzurile ca fiind abuzuri

Exista un moment in fiecare relatie toxica cand abuzurile devin ceva atat de obisnuit, incat nu le mai percepi ca atare. Te-ai obisnuit cu acea situatie si te temi sa mergi mai departe. Este adevarat ca jocul intalnirilor este intimidant si putin demoralizant pentru ca ai ajuns in situatia in care nu mai ai incredere in capacitatea ta de a alege un barbat potrivit. Pana la urma, tu ti-ai ales si actualul partener. Poate sa spuna cineva ca urmatorul va fi altfel?

De fapt, psihologii spun ca senzatia pe care o traiesc persoanele implicate in acest gen de relatie este o teama, teama ca urmatorul partener ar putea fi chiar mai rau decat actualul.

Primul lucru pe care il poti face este ca constientizezi situatia in care te afli. Nu te mai invinovati pentru alegerile facute si incearca-ti din nou norocul. Nu te aventura insa sa incepi imediat o noua relatie, specialistii sugereaza ca trebuie sa ne acordam timp sa ne vindecam si sa invatam din nou cum sa alegem persoana care merita sa ne fie alaturi.

2.Te temi sa pui capat relatiei

In viata oricarei femei vine un moment in care incepe sa se gandeasca serios la a avea o familie sau la a avea copii. Cu atat mai mult atunci cand depaseste un prag al varstei sau cand se afla intr-o relatie de lunga durata. Insa trebuie sa constientizezi ca speranta de a avea un copil nu ar trebuie sa fie motivul pentru care ramai intr-o relatie in care nu esti fericita.

Citeste materialul pe elle.ro

Comentarii