Cuprins:
Diferite tipuri de curcan din magazine
Un curcan crescut în aer liber înseamnă că pasărea a fost lăsată să hoinărească în aer liber, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra gustului cărnii, mai ales dacă zona de hoinărit nu a fost prea aglomerată.
Cantitatea de spațiu pe care un curcan o are la dispoziție pentru a se plimba, indiferent dacă este în interior sau în exterior, afectează de fapt calitatea în mai mare măsură decât dacă pasărea este lăsată pur și simplu să stea în aer liber.
Ecologic
Un curcan organic se referă la un curcan căruia i s-a permis să mănânce numai hrană organică și căruia i s-a permis să umble în aer liber. Pentru a fi clasificat ca fiind organic, curcanii nu pot primi niciodată antibiotice. Hormonii de creștere sunt, de asemenea, interziși, ceea ce este cazul tuturor păsărilor de curte crescute în comerț.
Natural
Aceasta se referă la curcanul care are o prelucrare limitată, fără adaos de ingrediente artificiale sau coloranți. Termenul „natural” indică faptul că pasărea a fost crescută în aer liber. Carnea va fi, de asemenea, un pic mai uscată decât alte tipuri de curcani care au avut parte de procesare suplimentară.
Congelat
Curcanii congelați pot fi achiziționați într-o gamă largă de dimensiuni.
Cngelarea unui curcan acasă poate fi periculoasă. Congelatoarele casnice nu pot îngheța la fel de repede ca procesele de congelare comerciale.
Curcan condimentat congelat
Un curcan congelat cu condiment este injectat cu diverse ingrediente, cum ar fi ulei, sucuri și condimente, înainte de a fi congelat. Atunci când curcanul este prăjit, ingredientele adăugate mențin carnea umedă și fragedă, oferind totodată un plus de aromă.
Părți de curcan
Curcanul este adesea tăiat în părți, ambalat și vândut proaspăt sau congelat. Pieptul de curcan, pulpele, coapsele și aripile pot fi vândute în acest fel. Partea de piept a curcanului este destul de mare și este adesea tăiată în cotlete mai mici, care sunt feliate subțire.
Cum se gătește corect carnea de curcan
Jumătate de piept dezosat
Pieptul de curcan este format în întregime din carne albă, foarte săracă în grăsimi și bogată în proteine. Este disponibil în stare proaspătă sau congelată și cu sau fără os. Pieptul de curcan poate fi cumpărat întreg sau dezosat.
De obicei, este mai puțin costisitor să achiziționezi un piept întreg, cu os și să efectuezi dezosarea și tăierea acasă. Pentru bucățile de curcan care au fost dezosate și tăiate se percepe o primă din cauza muncii suplimentare pe care o implică.
Carnea din piept este una dintre cele mai nutritive surse de carne disponibile. Este săracă în calorii, grăsimi, colesterol și sodiu. Dacă pielea este îndepărtată, pieptul de curcan este o sursă bună de hrană pentru persoanele care urmează o dietă săracă în grăsimi și/sau sodiu.
Pieptul de curcan poate fi împărțit în bucăți mai mici și ambalat, cum ar fi fripturi de curcan, felii sau fileuri. Fileul de curcan este o secțiune mică din carnea de piept care se îndepărtează din interiorul pieptului, în apropierea osului chilei. Acestea sunt dezosate și fără piele și sunt disponibile proaspete sau congelate.
Poți găti curcanul întreg, la cuptor, șnițele, adică felii de piept de curcan pane, pulpe sau aripi secționate și prăjite în baie de ulei sau înnăbușite în tocănițe și mâncăruri.
Curcan la cuptor
- 1 curcan întreg, fără aripioare, picioare și carne de piept
- 4 șalote medii întregi, tăiate în două
- 5 morcovi medii întregi, tăiați în două pe lungime
- 4 căței de usturoi, tăiați în două
- 2 linguri de sare
- 1 lingură de salvie proaspătă, tocată mărunt
- 1 lingură de frunze proaspete de cimbru, tocate mărunt
- 1 linguriță de piper negru măcinat fin
- 1 linguriță de paprika dulce afumată
- 1⁄2 cană de ulei de măsline extravirgin
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. într-o tavă mare, aranjați bucățile de curcan, lăsând spațiu între ele. Înfigeți șalota, morcovii și usturoiul între bucățile de carne, apoi presărați totul cu sare, salvie, cimbru, piper negru și paprika afumată.
Se stropește cu ulei de măsline peste tot și se freacă bucățile de curcan pentru a le acoperi bine. Se transferă în cuptor și se gătește până când se rumenește, 25-30 de minute.
Dați focul mai mic și continuați să gătiți până când un termometru cu citire instantanee introdus în cel mai gros punct al fiecărei bucăți de carne înregistrează 165°, aproximativ 20-30 de minute.
Scoateți tava din cuptor și lăsați carnea să se odihnească timp de 15 minute.
Se transferă pe o planșetă de tăiat, apoi se taie carnea de piept în sens invers față de fibre.
Transferați toate bucățile pe un platou mare cu legumele prăjite și serviți imediat.
Cum gătești corect carnea de rață
Sursa foto: 123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!