Prunele sunt bogate în vitamine, minerale, calciu, fier şi seleniu, aşadar ajută la creşterea imunităţii. Tocmai de aceea, ca să te fereşti de răceală şi de gripă în sezonul rece, nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie prunele.
“Indiferent dacă sunt proaspete sau deshidratate, prunele ajută la reglarea tranzitului intestinal, la scăderea acidităţii gastrice (de aceea, sunt eficiente în tratarea ulcerului sau a gastritei), la prevenirea osteoporozei, a afecţiunilor cardiace şi la tratarea anemiei, a asteniei ori a afecţiunilor rinichilor, ficatului sau splinei.
Cele uscate te scapă de oboseală
În plus, datorită magneziului pe care îl conţin, aceste fructe cresc capacitatea de concentrare, dau energie, alungă stările de nervozitate şi încetinesc procesul de îmbătrânire”, a explicat medicul Libertăţii.
Pentru înlăturarea stării de oboseală şi pentru stimularea sistemului muscular, sunt mai recomandate prunele uscate, deoarece valoarea lor energetică este de cinci ori mai mare faţă de cea a fructelor proaspete.
Sunt bune şi proaspete, şi uscate
Poţi mânca prune proaspete sau poţi bea un suc natural de prune, cu circa o oră înainte de mesele principale. Consumate astfel, fructele contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la purificarea ficatului. Aceleaşi efecte le poţi obţine dacă bei zilnic două căni de decoct de prune uscate (n.r. – ceai obţinut prin fierberea fructelor în apă).
Diabeticii trebuie să le evite
Prunele sunt pe lista de fructe interzise diabeticilor, din cauza cantităţii mari de zahăr pe care o conţin. Sucul rezultat din prune poate fi băut, însă numai diluat cu apă.
Amănunte legate de subiectul abordat de dr. Nwabudike puteţi obţine la cabinetul acestuia, din Bucureşti – bd. Decebal nr. 1, bloc H2, scara 2, ap. 45, telefon 021.322.66.99. Ne puteţi scrie despre subiectele care vă interesează pe adresa redacţiei: bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti.