Ameliorează durerile
Antrenamentele de aerobic care implică și exerciții de urcat și coborât oferă o mai mare varietate de beneficii pentru sănătatea întregului organism. Mișcările continue și intense ale picioarelor și șoldurilor stimulează circulația sângelui, iar organismul eliberează substanțe chimice naturale, precum endorfinele, care au proprietăți analgezice, reducând astfel durerile. Specialiștii recomanda urcatul scărilor și pentru stimularea sistemul imunitar.
Combate obezitatea
Urcatul scărilor reprezintă o metodă eficientă de a scăpa de kilogramele în plus. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School, persoanele care urcă scările, chiar și într-un ritm mai lent, ard de trei ori mai multe calorii decât persoanele care merg pe jos, cu o viteză mare, pe o suprafața plană.
În plus, urcatul scărilor ajută la întărirea musculaturii și la menținerea greutății normale. Specialiștii sunt de părere că activitatea de urcare a scărilor este la fel de intensă că și fotbalul, atletismul și alte sporturi.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Această formă de mișcare este extrem de benefică pentru inimă și ajută la reducerea nivelul de colesterol. De asemenea, eliberează tensiunea și stresul, care afectează sănătatea inimii. Urcatul scărilor reduce și riscul de apariție a hipertensiunii și altor afecțiuni cardiace.
Prelungește viața
Specialiștii în fitness și medicii sunt de părere că urcatul scărilor prelungește și durata vieții. Reduce riscul de accidente, deoarece crește rezistentă musculară. În plus, persoanele care urcă scările sunt mult mai energice și dornice să participe și la alte activități în aer liber. Nu ar trebui ignorat nici faptul că urcatul scărilor reduce riscul de diabet, osteoporoză și de afecțiuni pulmonare.
Activitate gratuită
Urcatul scărilor fiind o activitate gratuită, de care se poate bucura orice persoană, contribuie la îndeplinirea recomandării medicilor de a face mișcare timp de 30 de minute în fiecare zi, potrivit acasa.ro