MENIU CAUTĂ
04 Iul. 2015 09:07

Dieta în cuplu este mai uşor de ţinut. Vezi ce presupune!

Distribuie

Aici nu este vorba doar de aspectul estetic, ci mai ales de sănătatea voastră. Kilogramele în plus înseamnă riscuri mai mari în ceea ce privește numeroase afecțiuni (cardiovasculare, diabet, cancer etc.). Este normal să te preocupe această problemă și să faci ceva în ceea ce te privește, dar și să te îngrijorezi cu privire la soț, dacă el nu vrea să facă nicio schimbare.

Dieta, mai uşor de ţinut în tandem

Este mai ușor să faceți împreună efortul de a slăbi. Vă puteți încuraja unul pe altul și va fi mai greu să renunțați. Poți face față mai ușor tentației dacă frigiderul nu conține decât ceea ce ai voie să mănânci sau atunci când ieșiți în oraș și el își va comanda tot ceva de regim, fără să te tenteze cu ceva interzis. Pe de altă parte, trebuie să înțelegi că suntem diferiți. Astfel, este posibil ca el să piardă mai ușor din greutate, prin simplul fapt că are un metabolism mai rapid. Acest lucru nu ar trebui să te demotiveze, ci să te bucuri alături de el și să te străduiești să ai și tu rezultate bune.

Nu te lăsa influențată

Dacă partenerul nu este alături de tine în acest demers, motivația ta de a slăbi și a trăi sănătos 'nu ar trebui să fie influențată de decizia lui' este de părere psihologul Cristina Ion-Rădulescu. Totuși, are și niște vești îmbucurătoare: 'exemplul personal și consecvența ta îl pot face să te urmeze. Se poate ambiționa ca să-ți arate că poate și el. Dacă, totuși, nu vrea să participe sau să te susțină, încearcă măcar să stabiliți împreună un meniu care să nu te tenteze prea tare, iar când vrea să mănânce ceva bun interzis ție, cum ar fi o înghețată sau o prăjitură, să facă asta în altă parte nu în fața ta.'
Citeşte mai departe pe pagina următoare

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii