Durerea în gât este, cel mai adesea, răspândită prin strănut, tuse, folosirea în comun a paharelor sau a sticlelor de băut, sărut sau suflatul nasului. Printre cele mai cunoscute cauze care ne dau bătăi de cap şi, implicit, dureri de gât sunt:
– Virusurile – de cele mai multe ori, durerile în gât sunt cauzate de o infecţie cu un virus, iar varietatea de virusurile e foarte mare.
– Amigdalita – e o inflamaţie a amigdalelor, care se manifestă prin gât inflamat şi poate fi însoţită de respiraţie urât mirositoare.
– Febra glandulară şi amigdalitele – Amigdalele şi glandele din gât sunt adesea foarte mari şi pot cauza dificultăţi respiratorii severe.
– Infecţii bacteriene – amigdalita streptococică este cea mai comună infecţie bacteriană şi este cauzată, în principal, de bacterii streptococe. Durerile în gât cauzate de aceste bacterii pot duce la febră reumatică, care, la rândul ei, poate declanşa probleme cardiace sau inflamarea rinichilor.
– Faringită sau laringită – faringita se manifestă prin simptome de durere, febră, dificultăţi la înghiţire, ganglioni umflaţi. Poate fi însoţită de o bronşită cronică sau de sinuzită. Laringita afectează corzile vocale, dând răguşeală, tuse seacă şi durere.
– Cancer – destul de rar întâlnit, cancerul tiroidian nu trebuie neglijat. Dacă sesizaţi o tumefacţie anormală, un edem sau un nodul în zona gâtului, trebuie să mergeţi neapărat la control. Durerea în gât, cunoscută în termeni medicali cu denumirea de roşu în gât, poate fi tratată acasă, cu diferite spray-uri sau pastile de supt, dar şi cu remedii naturale. Totuşi, dacă durerile persistă mai mult de 4-5 zile, cel mai indicat este să faceţi o vizită medicului ORL.

Remedii naturale pentru durerile în gât

– E important să consumaţi cât mai multe lichide atunci când vă doare în gât, deoarece ajută la hidratarea membranelor mucoase uscate şi păstrează gâtul acoperit cu umiditate. Puteţi consuma cu încredere ceaiuri călduţe – în nici un caz fierbinţi! – de cuişoare, de ghimbir cu miere, de busuioc sau de lămâie cu miere.
– Un foarte bun remediu natural pentru durerile în gât este gargara. Aceasta se poate face cu un amestec de apă caldă şi sare, ceai de salvie, ceai de frunze de zmeură sau alte ceaiuri din plante. Este indicat să faceţi gargă de mai multe ori pe zi, pentru a vă uşura durerea şi pentru a reduce inflamaţia ţesuturilor, dar şi pentru hidratarea acestora.
– Amestecaţi suc natural de lămâie cu miere, în cantităţi egale, şi înghiţiţi în cantităţi mici de mai multe ori pe zi. Nu consumaţi apă imediat după ce aţi luat acest “medicament” natural.
– Vitamina C este, de asemenea, un remediu natural excelent pentru durere în gât şi este de mare ajutor în accelerarea procesului de vindecare.
– Mâncaţi usturoi, deoarece acesta conţine un agent antiviral şi antibacterian. Se pot lua şi capsule pe bază de usturoi.
– E indicat să folosiţi un umidificator în cameră, pentru a împiedica aerul uscat să irite şi mai mult gâtul. Acesta reduce iritaţia prin adăugarea de umiditate în aer. l

Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
PARTENERI - GSP.RO
Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI