Lista cu conserve pentru iarnă se completează de la o zi la alta în rândul gospodinelor. În această perioadă se pregătesc rețete de zacuscă, murături, compoturi și cele mai bune rețete de dulceață. Însă, pe lângă toate acestea, de pe rafturile din cămară nu lipsesc niciodată sticlele de suc de roșii, borcanele cu bulion de roșii, dar nici rețeta gustosă de gogoșari în bulion. Dacă gogoșari în oțet ai făcut deja, iată cum faci și gogoșari în bulion.
Rețete pentru gogoșari în bulion
Cuprins:
Gogoșari în sos de bulion
Îngrediente
- 2-3 kg gogoșari;
- 400 g bulion;
- 300 ml oțet;
- 300 g zahăr;
- 300 ml ulei;
- Sare grunjoasă;
- Boabe de piper;
- Frunze de dafin.
Mod de preparare
Gogoșarii se spală, se curăță de semințe și se taie în felii potrivite. Într-un vas mare se amestecă uleiul, oțetul, zahărul, bulionul, sarea și restul condimentelor și se pune totul la foc până se obține o pastă omogenă. Când compoziția ajunge în punctul de fierbere, se adaugă și feliile de gogoșari. Se lasă să fiarbă împreună pentru 10 – 15 minute.
Gogoșarii în sos de bulion se pun în borcane curate și sterilizate în prealabil, după care se închid ermetic și se lasă să se răcească natural până a doua zi. Se păstrează într-un loc răcoros.
Gogoșari în bulion
Ingrediente
- 2 kg de gogoșari;
- 100 ml apă;
- 100 ml ulei;
- 300 g bulion de roșii;
- 150 g miere de albine;
- 100 g muștar dulce;
- Două lingurițe de muștar boabe;
- O lingură de sare;
- O linguriță de boabe de piper;
- 3-4 căței de usturoi.
Mod de preparare
Se spală gogoșarii, se curăță de cotoare și semințe, după care se taie în felii subțiri. Se presară deasupra puțină sare și se lasă deoparte să-și lasă apă.
Într-un vas se amestecă muștarul dulce, bulionul și boabele de muștar, se adaugă uleiul treptat și se amestecă în continuu. Se adaugă și mierea, oțetul, piperul, usturoiul pisat, frunzele de dafin și apa și se amestecă până se omogenizează totul. Din momentul fierberii, se lasă totul pe foc pentru 10 minute.
Se adaugă și gogoșarii și se mai fierbe totul încă 10 minute. Gogoșarii în bulion sunt gata. Se pune compoziția fierbinte în borcane curate și uscate, se înfiletează capacele și se întorc cu gura în jos. Se lasă așa până se răcesc complet, după care se depozitează într-un lor răcoros.
Gogoșari în bulion pentru iarnă
Ingrediente
- 5 kg gogoșari;
- 500 ml oțet;
- 500 ml ulei;
- 500 g zahăr;
- 800 g bulion;
- Sare;
- Piper;
- 3-4 foi de dafin.
Mod de preparare
După ce se spală și se curăță bine, gogoșarii se taie în felii nu foarte groase. Între timp, restul ingredientelor se pun într-o cratiță mare și se pun pe foc până dau în câteva clocote. Se adaugă și gogoșarii feliați și se lasă împreună pe foc încă 15 minute, din momentul fierberii.
Când compoziția este gata, se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate, se înfiletează capacele și se lasă să se răcească. Borcanele se pot păstra în cămară sau într-un alt loc întunecat și răcoros.
Gogoșari în sos de roșii
Ingrediente
– 2 kg gogoșari
– 150 g miere de albine
– o lingură rasă sare
– o linguriță cu boabe piper
– 3 frunze dafin
– 150 ml otet
– 100 g muștar dulce
– două lingurițe muștar cu boabe
– 100 ml apă
– 100 ml ulei
– 300 g bulion de roșii
-3-4 căței usturoi
Mod de preparare
Gogosarii se spala, se curata de cotoare si seminte. Se taie fideluta. Apoi se presar cu putina sare si se amesteca, se lasa sa isi lase apa.
Intr-o cratita, se pune mustarul dulce, mustarul cu boabe si bulionul de rosii. Se amesteca. Se adauga uleiul, putin cate putin, ca la maioneza si se amesteca. Se adauga apoi mierea de albine, sarea, piperul, otetul, usturoiul pisat, apa si se amesteca pana la omogenizare. Se pun frunzele de dafin si cratita se pune pe foc mediu spre mare. Se amesteca si din momentul in care compozitia clocoteste, se fierbe 10 minute. Se adauga gogosarii scursi de apa si se mai fierbe timp de 10 minute. Se amesteca.
Se opreste focul, se pun gogosarii fierbinti in borcane (spalate si sterilizate in prealabil). Se indeasa gogosarii cu o ligura iar deasupra lor se toarna din sos. Se infileteaza capacele la borcane si se intorc cu fundul in sus. Se acopera cu o patura. Cand s-au racit, borcanele se depoziteaza intr-un loc racoros. Se pot consuma dupa 2-3 saptamani. Se pot steriliza borcanele la bain marie, timp de 20 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Sursă foto: Shutterstock.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Daniel9090 • 14.12.2023, 15:44
Aperitiv gustos, acrișor-dulce, perfect în conservă sau preparat proaspăt
Costica2023 • 09.12.2023, 12:35
Murături gustoase, gogoșari în sos, conservare delicioasă, acompaniament diversificat