MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „În trecut, am avut un ”prieten cu beneficii”. Mă tot sună și tot vrea să ne întâlnim ”ca pe vremuri”, dar eu nu știu ce să fac”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am următoarea problemă: cu ani în urmă, am avut un ”prieten cu beneficii”, cu care am avut un fel de relație, extrem de profitabilă la acea vreme, dar de care m-am despărțit fără regrete imediat ce m-am îndrăgostit cu adevărat de altcineva. Ei bine, acum câteva zile ne-am întâlnit întâmplător, el tocmai divorțează, iar eu… tocmai m-am despărțit de două luni de fostul meu iubit cu care am avut o relație timp de opt ani. Băiatul acesta mi-a povestit că are trei copii, că soția a băgat divorț, că el are o firmă care e în faliment și că e distrus. Mă tot sună și tot vrea să ne întâlnim ”ca pe vremuri”, dar eu nu știu ce să fac. Pe de o parte, mi-ar surâde dacă am putea fi la fel de liberi și fără obligații ca în tinerețe. Pe de altă parte, când îmi spune ce probleme are, mă tem că vrea să se agațe de mine și nu prea aș vrea. Ce mă sfătuiești să fac?

Adela răspunde:

Draga mea,

Înțeleg că ești afectată de această despărțire, dar chiar nu e cazul să te arunci în brațele primului venit. Măcar dacă v-ați fi iubit în tinerețe, dar dacă ați avut doar o relație pur sexuală, ce rost are să te încurci cu el acum? Cu atât mai mult cu cât are aceste probleme. Dacă chiar ții la el, încearcă să-l ajuți atât cât poți – cu jobul, cu casa, ce lucruri umane. Cât despre o relație între voi ”ca pe vremuri”, nu ar face decât să complice lucrurile, pentru că tu ești vulnerabilă emoțional și e foarte probabil să proiectezi asupra lui niște dorințe și neîmpliniri cu care ai rămas din vechea relație. În concluzie, decât să te legi la cap fără să te doară, mai bine judecă lucrurile cu maturitate și nu te expune la probleme inutile. Acordă-i acestui om exact importanța pe care o are, nu-l investi cu calități și puteri de care tu ai nevoie, dar este clar că nu se regăsesc în el.

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii