– Păr. Uleiul de argan hrăneşte şi revitalizează pielea capului, dă strălucire părului, care devine moale şi mătăsos. Uleiul de argan mai e folosit şi ca remediu împotrivamătreţii sau a căderii părului. Aplică acest ulei pe păr pe pielea capului, masând uşor. Apoi, prinde părul într- un prosop cald şi lăsă să acţioneze 30 de minute, după care spală-te cu şampon şi clăteşte-te.
– Ten. Deoarece regenerează şi luptă împotriva îmbătrânirii cutanate, e folosit pentru îngrijirea tenului în sezonul rece, atunci când faţa este uscată, sensibilă şi cu riduri. Fiind foarte bogat în acizi graşi nesaturaţi şi conţinând o cantitate mare de acid linoleic, uleiul de argan este un bun corector al carenţelor de acizi graşi din piele, atât de importanţi în întârzierea îmbătrânirii. Mai mult, uleiul de argan conţine o cantitate mare de tocoferol. Aceasta îi conferă proprietăţile antioxidante, fiind eficient în prevenirea apariţiei ridurilor. Aplică uleiul de argan pe toată faţa şi pe gât. Lasă-l să acţioneze 15 minute.
– Unghii. Mâinile au şi ele de suferit din cauza frigului, a apei sau a detergenţilor, iar unghiile se exfoliază şi se rup. Pentru mâini aspre sau pentru unghii moi ori casante, înmoaie mâinile 15 minute, o dată sau de mai multe ori pe săptămână, într-un amestec obţinut din ulei de argan şi suc de lămâie. Dacă unghiile sunt casante, repetă tratamentul de mai sus în fiecare zi. De asemenea, este indicat şi pentru picioare. Masează picioarele în fiecare dimineaţă şi seară cu puţin ulei de argan la care adaugi suc de lămâie.
– Celulită. Uleiul de argan e recomandat şi în masaj, ajutând la prevenirea apariţiei vergeturilor. De asemenea, pentru a combate celulita, amestecă două linguriţe de ulei de parafină cu o lingură de ulei esenţial de lemongrass şi trei linguri de ulei de argan. Combină ingredientele şi aplică amestecul pe zona afectată, masând circular.