Mergi direct la conținut »
BOMBĂ. Pierde România dreptul de a găzdui meciuri la Euro? "Dosarul are obligații clare"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > BOMBĂ. Pierde România dreptul de a găzdui meciuri la Euro? "Dosarul are obligații clare"

BOMBĂ. Pierde România dreptul de a găzdui meciuri la Euro? „Dosarul are obligații clare”

Acum un an, Bucureștiul a fost desemnat unul dintre orașele care vor găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020. 4 jocuri de la turneul final se vor disputa pe Arena Națională, dacă statul român va reuși să urmeze normele pe care s-a angajat să le respecte. Însă, deomcamdată, lucrările sunt abandonate. Nu este exclus să pierdem dreptul de a organiza Euro 2020, informează digisport.ro.

Există nereguli la Arena Națională, care ar putea fi închisă într-o lună din cauza faptului că nu are aviz de funcționare de la Pompieri!

De la desemnarea Bucureștiului a trecut un an și două luni, dar lucrările întârzie să înceapă la linia de metrou care să lege aeroportul de centrul capitalei și la fel se întâmplă și cu cele de la autostrada București – Nădlac.

De asemenea, nu există noutăți nici în privința renovării celor 4 stadioane pe care ar trebui să se desfășoare antrenamentele echipelor care ar urma să joace în România: Ghencea, Giulești, Dinamo și Arcul de Triumf. În schimb, inițiativele de modernizare există acolo unde nu este neapărată nevoie de ele. Se construiește un nou stadion cu standarde ridicate la Tg. Jiu, în condițiile în care cele 5 orașe desemnate să fie fan-zone sunt Cluj, Constanța, Timișoara, Craiova și Iași.

„Au trecut un an și două luni de când am aprobat în Comitetul Executiv la UEFA și nu văd să se fi întâmplat ceva acolo. Dosarul ăla are niște obligații foarte clare, pe care statul român prin guvernul României și le-a asumat și nu am văzut nimic într-un an și două luni de zile.”, a declarat Mircea Sandu, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

„Noi facem stadion la Tg. Jiu.. Hai să vă spun: erau 5 orașe mari desemnate de Guvern să fie fan-zone: Timișoara, Craiova, Iași, Cluj, Constanța. Te obligă dosarul de candidatură să ai 5 orașe care să fie fan-zone în care să dezvolți, să promovezi, să faci niște investiții.”, a adăugat fostul președinte al Federației Române de Fotbal.

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”
Recomandări

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

 

„În primul rând, cele 4 stadioane din București care trebuiau să găzduiască antrenamentele pentru cele 4 meciuri trebuie să fie la 4 stele. Noi am desemnat stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid și Tineretului (n.r. Arcul de Triumf). Trebuie să aibă tribunele acoperite.”, a mai precizat Mircea Sandu.

„În plus, în București trebuie făcut metroul de la aeroport până în centru, până în 2019. Trebuie făcută autostrada București – Nădlac…”, a încheiat fostul șef al fotbalului românesc.

Close
Închide
  Close