MENIU CAUTĂ
21 Aug. 2013 17:33

Costică Ștefănescu a lăsat o moștenire de 4.500.000 de euro

Distribuie

“Ideea afacerii noastre s-a născut firesc, pentru că Mary a lucrat în turism, în Germania, încă dinainte de Revoluţie. Unul dintre hoteluri se numeşte Maryland, chiar de la numele ei. Iar celălalt, care e mai mult o vilă, e Evelyne, de la nepoţica mea. Am băgat, în total, cam 1.800.000 de euro. Sunt investiţii rentabile, chiar dacă la noi sezonul înseamnă doar trei luni pe an”, explica Ştefănescu într-un interviu acordat ziarului Libertatea acum aproape patru ani.
De altfel, vara, când încă era în putere, Costică era mereu pe Litoral, primindu-şi oaspeţii şi invitându-şi prietenii pe terasa hotelului Maryland, la un pahar de…amintiri! Costică dezvăluia că a intenţionat să construiască un hotel şi în Poiana Braşov, dar a renunţat la plan: “Ne-am gândit că sunt mai uşor de administrat două în acelaşi loc şi am ales marea”. Din banii câştigaţi în cariera de fotbalist şi de antrenor, Costică şi Mary achiziţionaseră şi un imobil la Miami (SUA), care valora 300.000 de euro şi care se afla la câţiva zeci de metri de apartamentul pe care-l deţine acolo fostul dinamovist Cristi Borcea. “Am fost în vacanţă, în Vegas şi în Miami, şi atunci ne-am decis să cumpărăm. E paradisul nostru”, explica Ştefănescu, tot în ziarul Libertatea.
Grosul averii l-a făcut în ţările arabe
Cea mai mare parte din câştigurile lui Costică a venit din contractele sale cu mai multe formaţii din spaţiul arab. El era un veteran al zonei Golfului, antrenând la Al Shoala (Qatar), Al Jaish şi Al Wahda (Siria), Najran SC (Arabia Saudită), Al Tadamon (Kuweit) şi Al Jamal (Qatar), unde a activat în 2012, când se simţea un pic mai bine. Conform unor surse arabe, în total, tehnicianul ar fi încasat circa 2.000.000 de euro. Apropiaţii familiei Ştefănescu afirmă că antrenorul şi nevasta sa mai aveau un apartamant în Germania, lângă Köln, şi o casă în România, la Bucureşti. În aceste condiţii, specialiştii în imobiliare consultaţi de ziarul Libertatea estimează că averea fostului internaţional se ridică la circa 4.500.000 de euro, bani frumoşi, care ar urma să fie împărţiţi între urmaşii fostului căpitan al naţionalei României.

Fiul are club de noapte în Braşov


Ştefănescu s-a căsătorit prima oară în 1974, cu Mariana. Ei au doi copii, Loredana (37 de ani) şi Valeriu (35 de ani). Fata e căsătorită cu un englez, reprezentantul unei firme de cafea în Europa de Est, şi are gemene, Sara şi Amber (2 ani şi 8 luni). Valeriu, care e proprietarul unui club de striptease şi deţine şi o pizzerie la Braşov, are o fiică, Rebecca (8 ani). Costică se recăsătorise în 2001 cu Maria. Mary' are două fete din prima căsătorie: cea mare, Elisabeth, e căsătorită şi are şi ea o fată – Evelyne, iar cea mică, Christine, e stabilită în Germania.

Comemorat în Bănie


Colegii de echipă şi fanii Universităţii Craiova au venit ieri la stadionul Ion Oblemenco' pentru a aprinde o lumânare pentru sufletul căpitanului din anii ‘80. Nicolae Tilihoi, fundaş al Ştiinţei', depune mărturie că marele fotbalist a fost tot timpul un om echilibrat: El nu a vrut să se ştie faptul că era bolnav… Ca fotbalist, a ştiut să ne facă să ne concentrăm tot timpul, iar noi l-am ales să ne fie lider. Va rămâne pentru totdeauna în sufletele noastre. A fost un prieten adevărat şi un fotbalist de excepţie'.

Nevestele se ceartă pe locul de înmormântare al regretatului fotbalist

Rămas fără un plămân în urma unei operaţii suferite acum trei ani în Germania, starea de sănătate a lui Costică Ştefănescu s-a agravat duminică, atunci când fostul mare fotbalist a fost reinternat la Spitalul Militar din Bucureşti. Ajunsese la 35 de kilograme şi nu mai putea mânca! Aşa că, luni după-amiază, Ştefănescu n-a mai putut suporta chinul şi şi-a pus capăt zilelor, aruncându-se de la balcon. Mariana, prima soţie a lui Costică, a anunţat, ieri, că înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Săbăreni (Giurgiu), în cavoul familiei. Acolo se află casa părintească a celui trecut în nefiinţă şi acolo trăiesc Mariana şi fiica lor, Loredana. Pe de altă parte, autorităţile din Craiova şi Maria, a doua soţie, vor ca funeraliile să aibă loc în Bănie, locul unde fostul fotbalist a făcut istorie. Totul e pregătit la Cimitirul Sineasca, iar costurile ar fi suportate de primărie. Până una-alta, trupul neînsufleţit va fi depus azi, de la ora 14.00, în sala Florea Dumitrache' a Casei Fotbalului din Bucureşti.

Citește mai multe despre Costică Ștefănescu pe Libertatea.

Comentarii