MENIU CAUTĂ
16 Mai. 2018 17:03 , de Viorel Tudorache

EXCLUSIV / Cum a fost salvat Denis Haruț. Străuț și Raț au povestit clipele de groază prin care a trecut puștiul Timișoarei

Distribuie

Bogdan Străuț și Răzvan Raț au povestit pentru Libertatea cum a fost salvat Denis Haruț, fotbalistul de 19 ani de la ACS Poli Timișoara rămas inert după ce s-a ciocnit cap în cap, violent, cu Benjamin Kuku, în minutul 36 al meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Bogdan Străuț și Răzvan Raț au fost primii care au sărit să-l salveze pe Denis Haruț.

Străuț s-a repezit direct spre colegul său și i-a desfăcut gura pentru ca acesta să nu-și înghită limba. 'Am mai trecut prin astfel de momente când eram copil și jucam în Liga a III-a. Atunci am văzut prima oară cum se procedează în astfel de cazuri. Haruț nu mai mișca, dăduse ochii peste cap, horcăia și i se încleștase maxilarul. Mi-a tăiat degetul, atât de tare strângea cu dinții. Raț și Viera, de la Sepsi, i-au deschis gura și am putut să-mi scot mâna. Medicul de la Sepsi i-a tras limba', a povestit fundașul de 32 de ani.

Răzvan Raț, 36 de ani, coleg de cameră cu Denis Haruț: 'M-am dus repede spre el, să nu-și înghită limba. Era blocat, inert. Ne-a mușcat de degete. Degetul mare de la mâna dreaptă este franjurat. Mi-am ținut cumpătul până a venit medicul, care ne-a spus să plecă de lângă Haruț, să aibă aer în jurul lui'.

Alex Munteanu a făcut și el parte din brigada care i-a acordat primul ajutor lui Haruț. Mijlocașul l-a mușcat de un deget de la mâna stângă pe juniorul comoționat. 'În disperarea aia, încerca fiecare să-l ajute cum poate!', a explicat Străuț.

Străuț, haz de necaz: 'Să-mi plătească manichiura'

Jucătorii lui ACS Poli Timișoara au respirat ușurați când au aflat că Denis Haruț este în afara oricărui pericol. Bogdan Străuț povestește: 'Am vorbit cu el la telefon aseară, după meci. Mi-a spus că s-a uitat la imagini. Nu știa ce i s-a întâmplat. Abia când a ajuns la spitalul din Brașov și-a mai revenit. Pe grupul nostru de WhatsApp, am început să facem haz de necaz, ca să-l mai înveselim pe Haruț. I-am spus să-mi plătească manichiura'.

'Accidentarea lui Haruț ne-a înmuiat genunchii. Nu ne mai ardea de fotbal. Până ne-am dezmeticit, meciul era gata. Din tot răul, bine că și-a revenit copilul. Lovitura la tâmplă e periculoasă. Sunt convins că Kuku nu a vrut să-l accidenteze, dar, din câte ne-a spus colegii lui, așa e și la antrenamente, kamikaze'.

Haruț a părăsit  stadionul cu ambulanţa, cu guler cervical la gât, după ce a primit îngrijiri medicale pe teren timp de câteva minute.

Liga 1, play-out, etapa 10. Sepsi – ACS Poli Timișoara 3-0. Momente de groază după ce Kuku și Haruț s-au lovit cap în cap.

Starea medicală a fotbalistului Denis Haruț. Juniorul de 19 ani al Timișoarei este bine: 'S-a plimbat' / VIDEO


Citește și: 'Tânăra sofisticată' a lui Brâncuşi, vândută cu 71 de milioane de dolari. E un preț record

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii