Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Cupa EHF: Dinamo - Granollers. Meci cu miză uriașă, pierdut dramatic de ”câini” / GALERIE FOTO

Cupa EHF: Dinamo – Granollers. Meci cu miză uriașă, pierdut dramatic de ”câini” / GALERIE FOTO

[gallery ids="1327854,1327855,1327856,1327857"]

Fotografii: Vlad Chirea

CUPA EHF

DINAMO – Granollers 26-27

Dinamo a ratat șansa de a se calificat în sferturile de finală ale Cupei EHF, fiind învinsă pe teren propriu de spaniolii de la Granollers. La meci a asistat și Elisabeta Lipă, fostul comandantul a Clubului Sportiv Dinamo, acum ministru al Sportului.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

De la meciurile cu Ciudad Real şi Veszprem, desfăşurate în 2005 în grupele Ligii Campionilor,Dinamo nu a mai avut o partidă cu o miză atât de importantă, precum cea cu Granollers (Spania), programată duminică (ora 13.30) în Sala Polivalentă. În urma acestui joc, echipa pregătită de Eliodor Voica şi Sebastian Bota îşi poate asigura în mare măsură calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF!

Cu două etape înainte de finalul fazei grupelor, Dinamo ocupă locul 2, având un punct în faţa celor de la Granollers. Astfel, în cazul în care va câştiga, liderul Ligii Naţionale îşi face calcule pentru sferturile de finală, în timp ce spaniolii vor fi eliminaţi din competiţie. Dinamo a reuşit să ia faţa adversarei de duminică în urma unei victorii de senzaţie obţinută în tur în Spania, cu 29-28, după ce a fost condusă la 10 goluri, cu 17-7 şi 18-8.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Cu un succes la sfârşitul acestei săptămâni, Şandru & Co nu se pot considera încă sută la sută siguri de prezenţa în faza următoare a întrecerii, întrucât sistemul de calificare este destul de ciudat, depinde în mare măsură de ce va face Nantes, gazda turneului Final 4. Astfel:

  • Dacă Nantes, echipa franceză care evoluează în Grupa B, va termina pe locul 1, atunci se califică direct la turneu Final 4. În consecinţă, în sferturi se vor califica celelalte trei câştigătoare de grupă, plus cele mai bune 3 echipe cu punctaj de pe locurile 2 (total 6 echipe)
  • Dacă Nantes are unul din primele 3 punctaje ale echipelor clasate pe locul 2, atunci se califică direct la Final 4. În sferturi vor evolua cele 4 câştigătoare de grupe plus cele mai bune locuri secunde din celelalte trei grupe (total 6 echipe)
  • Dacă Nantes are cel mai slab punctaj dintre echipele de pe locul 2, atunci în sferturi se vor califica 8 echipe (locul 1 – 4 echipe; locul 2 – 4 echipe)
  • Dacă Nantes nu prinde locurile 1-2 în Grupa B, atunci în sferturi vor fi tot 8 echipe.

Close
Închide
  Close