MENIU CAUTĂ

De ce s-a despărțit Andrei Pavel de Halep. ”Ne arată caracterul Simonei”

Distribuie

Simona Halep rămâne cu 18 turnee câștigate în carieră, după ce duminică noapte a ratat finala de la Cincinnati. Ce semnale transmite eșecul, înainte de US Open (27 august - 9 septembrie)? Antrenorul sibian Marius Vecerdea, fost tehnician al rusoaicei Elena Dementieva (fost număr 3 WTA, în 2009), formulează câteva întrebări.

Haterii Simonei stau, deocamdată, ascunși, deși au avut ocazia ideală pentru a ataca din nou. Liderul WTA a avut prestații strălucitoare, în ultimele două săptămâni. Dar, duminică a cedat lamentabil, cu cupa pe masă, la Cincinnati. După două ore și 5 minute de joc, olandeza Kiki Bertens s-a impus, scor 2-6, 7-6 (2), 6-2, deși ”Simo” a ratat o minge de meci, în tie-break, la scorul 6-5. Ratarea titlului la Cincinnati este pusă de toată lumea tenisului pe seama oboselii. În condiții normale, românca n-ar fi avut probleme să-și adjudece victoria.

Se retrage de la New Haven?

Ce o așteaptă pe Halep la US Open? Iată opinia antrenorului Marius Vecerdea (foto, stânga): ”Este periculos că Simona Halep a câștigat prea mult, în cele două săptămâni petrecute la Montreal și la Cincinnati. Dacă ne uităm pe tabloul feminin, nu sunt jucătoare care au făcut tripla Toronto / Montreal – Cincinnati – US Open. Istoricul nu îi este favorabil Simonei. Ce ne indică această cădere de la Cincinnati? A fost doar cădere fizică sau a căzut psihic, după ce i-a reproșat antrenorului să n-o mai aplaude când pierde un game?

Este potrivit să joace și la New Haven? Apoi, va conta tragerea la sorți, la US Open. Dacă va da peste big hitters, precum Lucic-Baroni, care o plimbă dintr-un colț al altul al terenului, va avea probleme. Partea pozitivă este că rivalele la US Open au oscilații. Pe mine m-ar preocupa, dacă și fi Halep, să progresez, cum a făcut Nadal, după ce a devenit numărul 1, sau cum a procedat Federer. Este vorba despre dezvoltare personală”. Halep s-a înscris la New Haven, însă este posibil să se retragă.

”Face schimbări dese”

Despărțirea Simonei de antrenorul Andrei Pavel este interpretată astfel de Vecerdea: ”Ne arată caracterul Simonei. Nu neapărat negativ. Trendul este de a face schimbări dese, la un an-doi. Mai ales schimbări de antrenori români. Nu are apreciere prea multă față de români”. Pavel a părăsit staff-ul Simonei și lucrează cu Marius Copil, urcat pe locul 82 mondial.

Cahill, pus la colț

Finala de la Cincinnati a venit după trofeul de la Montreal. ”Este foarte greu să pierzi după ce ai avut minge de meci, însă asta este viața”, s-a plâns ”Simo”, care a fost încurajată de Darren Cahill, în timpul jocului. Sportiva i-a tăiat-o scurt, pe loc: ”Nu mai aplauda când ratez un game”! Antrenorul australian a bătut în retragere: ”Sigur, nicio problemă! Nicio problemă. E totul în regulă”. În mai 2015, la Miami, cu ocazia meciului cu italianca Flavia Pennetta, Halep l-a luat la rost pe Victor Ioniță, antrenorul de atunci: ”Bate din palmele alea, nu sta degeaba!”. Reproșul venea după un alt scurt-circuit: ”Degeaba ne aplaudăm și ne încurajăm doar pentru câștigarea meciului”.

Simona Halep ocupă pentru a 42-a săptămână din carieră poziţia de lider al clasamentului WTA, dat publicităţii ieri.

 

 

Citește mai multe despre Andrei Pavel și Simona Halep pe Libertatea.

Comentarii