Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Becali A SCĂPAT de cel mai ciudat PROCES: "Era culmea!"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > EXCLUSIV / Becali A SCĂPAT de cel mai ciudat PROCES: "Era culmea!"

EXCLUSIV / Becali A SCĂPAT de cel mai ciudat PROCES: „Era culmea!”

Gigi Becali a revenit ieri în puşcăria de la Poarta Albă, după ce şi-a terminat "permisia" de cinci zile primită de la şefii penitenciarului. Patronul Stelei a petrecut un an şi patru luni după gratii, dar mai are doi ani şi două luni de stat "la răcoare". Becali mai are şi alte procese pe rol, cel mai "periculos" fiind cel cu Avicola Iaşi, societate pe care este acuzat că a "faultat-o" netrecând prin contabilitate toată marfa scoasă la vânzare.

Gigi mai avea un proces, poate cel mai ciudat din viaţa sa, dar a scăpat de el. În iulie 2012, Gigi Becali a făcut cel mai nebunesc gest: a pus în practică un banc de pe vremuri care spunea cam aşa: „Ştiţi care e culmea justiţiei? Să te dai singur în judecată!”. El l-a pus pe Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, să-l dea în judecată şi să-i ceară daune morale de 1 leu. Cererea de chemare în judecată a fost trimisă către tribunal chiar de la Palatul din Aleea Alexandru. Practic, Gigi s-a dat în judecată de la el de acasă!

A recunoscut că „a adus atingere imaginii clubului”

Argumentele clubului împotriva patronului său erau clare: „Să se constate că pârâtul George Becali a săvârşit fapte care au dus la atingerea imaginii clubului. Să obligaţi pârâtul să înceteze de îndată să mai comită fapte de natură să creeze aparenţa unei implicări a pârâtului în activitatea managerială a clubului. Să obligaţii pe pârâtul George Becali la plata sumei de 1 leu cu titlu de daune pentru prejudiciul suferit de clubul Steaua ca urmare a declaraţiilor date în mass-media. În fapt, clubul a suferit o atingere a dreptului la imagine ca urmare a numeroaselor declaraţii făcute în mass-media de către pârâtul Becali, care a instituit în opinia publică ideea că acţionează în numele şi pentru Steaua, cu toate că n-are funcţie oficială sau onorifică”, a scris Argăseală împreună cu avocaţii clubului în cererea de chemare în judecată a şefului lor.

Ideea acestui simulacru de proces dintre Gigi Becali şi Steaua a fost alta: să se obţină o hârtie oficială care să ateste că Gigi Becali n-are nicio legătură cu clubul, iar amenzile de la comisiile FRF pentru declaraţiile latifundiarului să nu mai ajungă pe adresa clubului! „Aşa-i trebuie, să se înveţe minte!”, a glumit atunci Argăseală, când a fost chestionat pe tema acelui proces ciudat.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„Noi, clubul, trebuie să plătim sancţiunile pentru declaraţiile lui. Şi nu mai vrem asta. N0i le tot explicăm celor din comisii că George Becali nu are nicio funcţie oficială, iar ei o ţin una şi bună că e de notorietate că Gigi Becali reprezintă clubul Steaua!”, a completat Argăseală, recunoscând mascarada din spatele acelui proces.

Steaua şi-a retras plângerea

Primul termen al acelui proces trebuia să fie în noiembrie 2012. Dar Gigi Becali şi clubul au renunţat la acea „aroganţă” după ce au constatat că planul lor n-a putut păcăli pe nimeni şi că, oricum, n-ar fi fost luată în serios orice decizie s-ar fi dat în acel simulacru de proces. Pe adresa clubului oricum n-au mai venit prea multe amenzi din cauza lui Gigi Becali pentru că, în mai 2013, acesta a fost încarcerat. „Nu mai e niciun proces între Steaua şi Gigi Becali. Era culmea să continuăm!”, ne-a dezvăluit Valeriu Argăseală, preşedintele clubului din Ghencea. „Steaua şi-a retras plângerea de atunci. Era chiar de râsul lumii. Ce-ar fi fost ca Gigi să mai primească vreun spor de pedeapsă şi pentru asta?”, ne-a mai spus o sursă din cadrul clubului.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close