Mergi direct la conținut »
Fostul arbitru Cristi Balaj preia conducerea! Grațiela Vâjâială s-a retras din funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Fostul arbitru Cristi Balaj preia conducerea! Grațiela Vâjâială s-a retras din funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping

Fostul arbitru Cristi Balaj preia conducerea! Grațiela Vâjâială s-a retras din funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping

După 35 de ani de activitate, Graziela Vâjâială își anunță retragerea din funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping. Fostul arbitru Cristi Balaj preia conducerea ANAD.

Vâjâială a pus bazele activității de prevenire și combatere a dopajului în sport în România și este persoana în jurul căreia s-au clădit două instituții ale statului român.

A format zeci de specialiști și a transformat țara noastră într-un adevărat pol de putere regional într-un domeniu extrem de complex cum este combaterea dopajului.

„Mă retrag din motive strict personale, iar unul dintre ele este că am simțit nevoia să-i las pe tineri să preia ștafeta”, declară Graziela Vâjială. „Las pe mâini bune activitatea anti-doping din România, întrucât am deplină încredere în oamenii pe care i-am format în cadrul Agenției. Există acolo o echipă de specialiști pe care oricine se poate baza”, a  spus Vâjâială.

Graziela Vâjială a ocupat funcția de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping din octombrie 2005, după ce, anterior, a condus timp de 22 de ani Laboratorul de Control Doping din București.

A deținut mai multe funcții la nivel internațional, cum ar fi cea de președinte al grupului consultativ pe probleme educative din cadrul Grupului de Monitorizare a Convenției Anti-Doping a Consiliului Europei, apoi două mandate de raportor privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi al Comitetului Ad-Hoc pentru Agenţia Mondială Anti-Doping (CAHAMA) și nu mai puțin de trei mandate de vicepreședinte al Biroului Convenției internaționale împotriva dopajului în sport a UNESCO.

De-a lungul carierei, Graziela Vâjială a fost onorată cu mai multe ordine și distincții, printre care Medalia Națională „Serviciul Credincios” (2000) și Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a (2004).

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați
Recomandări

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați

A elaborat peste o sută de lucrări științifice și a publicat nouă cărți de specialitate. În calitate de expert, a făcut parte din mai multe entități științifice. Dintre acestea, menționăm:

  • Expert din partea României la Consiliul Europei, Grupul de Monitorizare al Convenției Anti-Doping;
  • Expert la Consiliul Europei în cadrul Grupului Științific;
  • Membru fondator al Consiliului Știintei Sportului din România;
  • Membru în Societatea Română de Farmacologie Terapeutică și Toxicologie Clinică;
  • Membru în Societatea Europeană de Toxicologie;
  • Membru în Societatea Română de Informatică Medicală;
  • Membru fondator al Federației Române de Inginerie Medicală.

Citiți și Simona Halep – Venus Williams, în turul III la Australian Open 2019. Meciul se dispută sâmbătă dimineață. Venus are 3-2 la ”directe”. Avantajul româncei

Close
Închide
  Close