Mergi direct la conținut »
INTERVIU / Bogdan Burcea, "secundul" tricolorelor: "Neagu e mai bună ca în 2010"
Sport Libertatea > Sport > INTERVIU / Bogdan Burcea, "secundul" tricolorelor: "Neagu e mai bună ca în 2010"

INTERVIU / Bogdan Burcea, „secundul” tricolorelor: „Neagu e mai bună ca în 2010”

"Secund" la echipa României, "principal" la Corona Braşov, Bogdan Burcea (42 de ani) e mândru că echipa sa dă cele mai multe jucătoare pentru Campionatul European din Ungaria și Croația. El consideră că, pe lângă experimentata Aurelia Brădeanu, Cristina Neagu poate ajuta naționala să-și atingă obiectivul.

Libertatea: România are ca obiectiv clasarea între primele opt echipe la această ediție a Campionatului European. Ne putem aștepta la mai mult, în condițiile în care suntem în grupă cu Norvegia și Danemarca?
Bogdan Burcea: Acesta a fost obiectivul stabilit în cadrul strategiei federației pentru această ediție a Campionatului European. Noi ne propunem să câștigăm fiecare meci disputat, desigur. Să adunăm cât mai multe puncte, mai ales că România va juca în cea mai dificilă grupă din faza întâi. Important va fi ca fetele să fie sănătoase.

Toamna trecută, s-au accidentat Oana Manea și Luciana Marin. Cât de mult va conta absența lor din lot?
Oana și Luciana sunt două handbaliste de mare valoare, care au participat la turneele finale precedente cu echipa României. Desigur că prezența lor în lot ar fi adus un plus, însă sperăm ca jucătoarele convocate să suplinească aceste absențe.

Naţionala a avut întotdeauna individualităţi de marcă

Cristina Neagu a reușit 19 goluri în cele două meciuri de pregătire câștigate de România în Germania. A trecut ea peste perioada dificilă a accidentărilor?
Naționala noastră a avut întotdeauna individualități de marcă. Iar Cristina Neagu este una dintre ele. Ne bucură și ne dă speranțe faptul că ea este în formă. Cristina este acum la un nivel superior celui atins în 2010, an în care a fost desemnată cea mai valoroasă handbalistă din lume.

Sunteți și antrenorul principal al Coronei Brașov, care dă șapte jucătoare naționalei pentru Europene. Cum se explică faptul că echipa dumneavoastră este sută la sută românească?
Pentru Brașov e o mândrie că avem atâtea jucătoare la lot, dar și meritul fetelor. Am decis să facem performanță cu handbalistele autohtone fiindcă noi credem că ele sunt valoroase. Și faptul că suntem implicați în lupta pentru titlu o dovedește. Lupta va fi aprigă, însă faptul că nu mai este nicio echipă fără înfrângere în Liga Națională, de pildă, arată că ea este deschisă. Jucătoarele Coronei au un moral bun, valoare, se pregătesc bine și beneficiază și de sprijin pe plan local.

Close
Închide
  Close