Mergi direct la conținut »
Jandarmul bătut în 2008 mai are şi azi probleme. Agresorii sunt liberi!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Jandarmul bătut în 2008 mai are şi azi probleme. Agresorii sunt liberi!

Jandarmul bătut în 2008 mai are şi azi probleme. Agresorii sunt liberi!

În urmă cu opt ani, Gabriel Oşan (45 de ani), angajat al Jandarmeriei din Cluj-Napoca, a văzut moartea cu ochii. Jandarmul se confruntă cu probleme şi în ziua de astăzi, după ce a fost bătut crunt de patru suporteri ai echipei „U” Cluj. Agresorii săi au fost însă puşi în libertate. Mai mult, unul dintre ei continuă să lovească oamenii legii, iar noul Cod Penal îl absolvă de orice pedeapsă!

Pe 7 mai 2008, jandarmul Gabriel Oşan filma galeria echipei „U” Cluj în drumul spre stadionul „Ion Moina (actualul „Cluj Arena”) pentru derby-ul cu concitadina CFR (n.r. – câştigat de oaspeţi cu 1-0, rezultat în urma căruia „feroviarii” au cucerit primul lor titlu din istorie). La un moment dat, patru „ultraşi” au tăbărât pe Oşan şi l-au lovit cu pumnii, cu picioarele, dar şi cu o dală de ciment în cap! Cameraramanul Jandarmeriei a stat în spital peste două luni, s-a confruntat ulterior cu crize de epilepsie, a fost nevoit să poarte un fes pe cap chiar şi când afară se înregistrau temperaturi toride şi a urmat un tratament medical îndelungat.

Nu prezintă un pericol social!

Dintre cei patru agresori, cea mai mare pedeapsă a primit-o Adrian Paul Stanciu, care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri. Stanciu, cel care l-a lovit pe Gabriel Oşan cu dala de piatră în cap, a stat însă după gratii doar patru ani, iar după eliberare, a recidivat. La un meci al „şepcilor roşii”, suporterul a lovit cu piciorul un jandarm, dar noul Cod Penal l-a absolvit de orice pedeapsă!
Concret, procurorul de caz a considerat Stanciu nu prezintă un pericol social şi a dispus neînceperea urmăririi penale! Adrian Paul Stanciu n-a primit nici măcar interdicţia de a intra pe arenele de fotbal, noul Cod Penal absolvindu-l de această pedeapsă!

„Dacă aşa a decis justiţia, ce pot eu să mai zic?”

În trecut, Gabriel Oşan, jandarmul agresat în 2008, lansa un apel disperat către magistraţi: „Nu-i eliberaţi, vă rog! Ei abia aşteaptă să iasă, sunt ca nişte câini turbaţi! Ce, s-au cuminţit, nu mai prezintă pericol social?”. Acum, Oşan a evitat să comenteze decizia magistraţilor în cazul lui Adrian Paul Stanciu, motivând că „fiind militar, nu pot să comentez legile ţării”. A adăugat, cu amărăciune în glas: „Dacă aşa a decis justiţia, ce pot eu să mai zic?”.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Gabriel Oşan ne-a mărturisit că acuză şi acum, după şase ani trecuţi de la agresiunea căreia i-a căzut victimă, unele probleme. „Mai am uneori dureri de cap şi am înţeles că nu voi scăpa de ele toată viaţa. Sunt şi acum nevoit să port fesul pe cap, chiar dacă afară e cald. Totuşi, raportat la ceea ce am păţit, pot spune că acum sunt destul de bine. Încet-încet, am renunţat la tratamentul medical”, a declarat jandarmul din Cluj, pentru SportNews.ro.

După ceea ce a păţit pe 7 mai 2008, Gabriel Oşan face acum doar muncă de birou. Merge rar şi pe stadioane, deşi este un mare suporter al formaţiei „U” Cluj. „Ultima dată când am mers pe stadion la un meci al Universităţii a fost anul trecut. Băiatul cel mare, Răzvan, mai merge în tribune la partidele «şepcilor roşii», dar cel mic, Raul, a fost ultima dată pe «Cluj Arena» în sezonul trecut, împreună cu mine, la un meci cu Rapid”, ne-a spus Gabriel Oşan.

Close
Închide
  Close