Mergi direct la conținut »
Neșu s-a întors la Utrecht! Mihăiță a revenit acolo unde a făcut carieră și unde i s-a schimbat ireversibil existența
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Neșu s-a întors la Utrecht! Mihăiță a revenit acolo unde a făcut carieră și unde i s-a schimbat ireversibil existența

Neșu s-a întors la Utrecht! Mihăiță a revenit acolo unde a făcut carieră și unde i s-a schimbat ireversibil existența

Cariera și destinul lui Mihăiță Neșu au fost lovite brutal pe data de 10 mai 2011, după un teribil accident la un banal antrenament al lui Utrecht, când a rămas paralizat după o ciocnire nefericită cu Alje Schut. Bărbatul de 36 de ani s-a împăcat de multă vreme cu propria soartă și s-a retras în credință, mărturisind într-un interviu acordat Libertatea: „Mă simt mai împlinit acum, am trăit multă vreme ca batista prin aer. Îl am pe Dumnezeu, am totul”.  Chiar dacă părinții i-au murit, chiar dacă soția l-a părăsit, orădeanul este fericit cu lumea lui.

De Eduard Apostol,

Zâmbitor, cu căpșuni în bol

Ca o nouă dovadă că acceptă senin tot ceea ce i se întâmplă, ardeleanul a transmis azi un mesaj sugestiv: o fotografie cu el zâmbitor, în scaunul cu rotile, în fața unui bol de căpșuni. ”10.05.2011-10.05.2019. 8 ani din noua mea viață. Slavă lui Dumnezeu pentru toate” a fost mesajul lui Mihai.

”Pentru mine, un miracol este și viața mea de acum. Nu caut alte lucruri, decât să fiu aproape de cuvântul lui Dumnezeu și să pot ajuta oamenii”, a mărturisit Neșu pentru Libertatea. Orădeanul este foarte implicat cu fundația ce-i poartă numele și care ajută numeroși oameni, de toate vârstele, să se recupereze după accidente.

Iubit de fani și acum

În aceste zile, pentru a doua oară în ”cei 8 ani din noua viață”, fostul fundaș stânga și internațional român a plecat la Utrecht. Acolo unde a îmbrăcat tricoul olandezilor, acolo unde i s-a schimbat definitiv viața. La invitația clubului batav, care l-a sărbătorit, practic, alături de suporteri, în primăvara anului trecut când a sosit la Utrecht. Mihai este deja în Olanda, ar fi vrut să prindă și returul de la Ajax – Tottenham (2-3), doar că nu s-a putut. Va fi miercuri invitat special la meciul lui Utrecht cu Heerenveen, iar o parte din încasări vor merge spre fundația românului.

Se revede cu Schut?


”Sunt emoționat. Utrecht va rămâne mereu în sufletul meu. Iar oamenii mă primesc cu căldură aici. Va fi extraordinar să fiu prezent la meciul de miercuri”, a comentat Neșu. Anul trecut, zeci de mii de oameni l-au ovaționat pe fostul internațional.

Ar putea apărea la meci și Alje Schut, cel care i-a marcat destinul lui Mihai! Ar fi prima întâlnire între cei doi după drama de pe 10 mai 2011. Românul a mărturisit că l-a iertat de mult pe fostul său coechipier: ”Pe el cred că-l doare mai tare decât pe mine. Nu urăsc pe nimeni, sunt împăcat cu mine însumi și cu toată lumea”.

 
 
Close
Close
Închide