MENIU CAUTĂ
09 Mai. 2012 18:32

Sosirea miilor de fani iberici a creat ieri haos pe cel mai mare aeroport din România

Distribuie

Peste 60 de aeronave au aterizat ieri la Bucureşti cu mii de fani ai echipelor care au disputat pe Naţional Arena finala Europa League: Athletic Bilbao şi Atletico Madrid. Pentru a evita ciocniri sau momente tensionate între galerii, autorităţile române au creat două culoare de tranzit prin Aeroportul Internaţional Henri Coandă, din Otopeni. Astfel, fanii lui Bilbao au venit pe fluxul normal de sosiri, prin terminalul Sosiri internaţionale. Fanii madrilenilor au fost scoşi printr-un culoar special care duce spre terminalul Plecări internaţionale, fără să încurce în vreun fel plecările de pe aeroport. Astfel, susţinătorii celor două echipe nu s-au intersectat sub nici o formă pe Otopeni. Toată acţiunea a fost coordonată de jandarmi şi de agenţii care asigură securitatea aeroportuară. Încă de la primele ore au început să sosească avioane, aşa că zeci de autocare şi chiar autobuze speciale ale RATB care mergeau în zonele destinate fanilor, din Bucureşti, au paralizat aeroportul. Mai mulţi poliţişti de la Circulaţie au dirijat încă de dimineaţă traficul rutier din incinta aerogării. Finala s-a jucat aseară, dar nebunia nu s-a terminat, întrucât spaniolii… urmează să plece!

Zeci de avioane au fost aliniate pe pistă


Traficul de pe Aeroportul Otopeni a fost ieri atât de mare, încât o parte din pistă a fost transformată în parcare. Zeci de avioane ale companiilor care au asigurat transportul spaniolilor la finala Europa League au fost puse unul lângă celălalt, creând un spectacol nemaivăzut pe aeroporturile din România.

Piaţa George Enescu – Madrilenii n-au rezistat celebrilor mici româneşti


Ieri, pentru câteva ore, Piaţa George Enescu din Capitală a devenit neîncăpătoare pentru fanii echipei Atletico Madrid. Au băut bere, au mâncat mici cu 2,5 lei bucata, au dansat după muzică populară şi, n-o să vă vină să credeţi, au hrănit maidanezii cu care au dat nas în nas lângă statuia lui Carol I.

Piaţa Constituţiei – Bascii s-au distrat la maximum înaintea meciului


Câteva mii de suporteri ai lui Athletic Bilbao s-au simţit extrem de confortabil în fan-zone- ul de la Piaţa Constituţiei, unde au băut bere, au mâncat mici şi cârnăciori fripţi pe grătar, au consumat stocurile magazinelor din zonă, au cântat imnul echipei şi s-au fotografiat pe fundalul Casei Poporului.
foto: Dumitru Angelescu, Vlad Chirea

Consilier al Primăriei Capitalei, filmat când vindea un bilet

Consilierul PDL Petre Ilie a fost filmat de reporterii Realităţii tv, în timp ce încerca să vândă un bilet la meciul ce a avut loc aseară. Ilie a primit tichetul gratuit la zona VIP, la fel ca toţi consilierii generali din Primăria Capitalei, însă a considerat că e mai bine să încaseze pe el 650 de euro decât să onoreze invitaţia făcută de organizatori. În negocierile cu presupuşii cumpărători, consilierul le-a explicat acestora că nu vor avea nici o problemă cu intrarea în incinta stadionului, deoarece biletul lui este validat.
                  

Comentarii