Dr. veterinar Raluca Zvorăşteanu, de la Qincyvet, vă învaţă ce greşeli nu trebuie să faceţi când aveţi un căţel sau o pisică.

  1. Să cumpăraţi spontan un animal. Căţelul pe care l-aţi văzut la petshop arată incredibil, dar poate nu este exact ceea ce vă trebuie. Fiecare câine sau pisică are nevoile lui, iar unele dintre ele sunt specifice rasei. Atenţie totuşi, nu orice căţel sau pisică are toate caracteristicile rasei lui, aşa că, atunci când vă hotărâţi să cumpăraţi un animal, întrebaţi proprietarul ce istoric, comportament şi rezistenţă la boli are.
  2. Nu săriţi peste dresaj. Apelaţi la un profesionist pentru a-l face pe micul dumneavoastră prieten să scape de obiceiurile proaste. Chiar înainte să îl duceţi la cursuri de dresaj, învăţaţi-vă câinele comenzi simple, cum ar fi :“Şezi!” şi “Ridică-te!”. Ideal ar fi ca animalul dumneavoastră să fie dat la dresat de la 8 săptămâni după ce a fost vaccinat.
  3. Nu schimbaţi regulile! Asiguraţi- vă că toţi cei din casă ştiu şi aplică regulile stabilite. Hotărâţi împreună cu familia un program de hrănire, exerciţii, joacă şi chiar răsplată.
  4. Nu-l recompensaţi dacă nu merită. Recompensele sunt o monedă de schimb oferită unui animal de companie pentru purtarea lui bună.
  5. Nu îi permiteţi să socializeze cu alte animale sau persoane. Încă de mic, un pui de animal trebuie să socializeze, în caz contrar, va avea un comportament agresiv când va creşte.
  6. Nu-l scoateţi afară. Animalele au multă energie, pe care trebuie să o elibereze prin activitate fizică.
  7. Nu-i daţi să facă activităţi. Un os de ros pentru căţel sau un ghem pentru o pisicuţă este perfect pentru a le ţine puţin ocupate.
  8. Îl lăsaţi să stea foarte mult singur. Dacă nu are companie, va adopta un comportament distructiv şi va suferi de anxietate.
  9. Nu aţi reuşit să-l obişnuiţi cu noul cămin. Amenajaţi un loc special în care să doarmă, în caz contrar, se va obişnui să doarmă cu dumneavoastră în pat sau pe canapea. Dacă pisica nu are o lădiţă cu nisip unde să facă pipi, va folosi covorul în locul acesteia.
  10. Îl pedepsiţi! Nu bateţi animalele! Dacă face ceva nepermis, spuneţi- i “Nu!” sau “Jos!” pe un ton ferm.

Sfaturi oferite de Raluca Zvorăşteanu, Dr. veterinar Tel. 021.243.12.89
Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, cartea «Descoperă pisicile cu Pisicile aristocrate»!

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă