MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 20:10

12 agenți ai serviciilor de informații ruse, inculpați în SUA pentru ingerinţe în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2016

Distribuie

Departamentul american al Justiţiei a inculpat 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ruse suspectaţi de atacuri cibernetice comise în timpul scrutinului prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016, relatează Associated Press.

Acuzațiile fac parte din investigația care vizează ingerințele Rusiei în scrutinul prezidențial din Statele Unite. Cei 12 agenți ruşi sunt acuzaţi de accesarea neautorizată a reţelei informatice a Comitetului Naţional Democrat, a Comitetului democrat din Congres şi a serverelor echipei de campanie a candidatului democrat la preşedinţie, Hillary Clinton. Informaţiile sustrase ilegal au fost difuzate cu câteva săptămâni înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie 2016.

Mai precis, mii de email-uri luate din conturile membrilor staff-ului Comitetului Naţional Democrat şi ale lui John Podesta, şeful echipei de campanie a lui Hillary Clinton, au fost publicate de organizaţii precum WikiLeaks în 2016. Această scurgere de informații a dus la haos în Partidul Democrat și a forțat-o pe președinta Comitetului Național Democrat să îşi dea demisia cu o zi înaintea convenţiei în care Clinton a fost numită oficial candidata democraţilor la alegerile prezidenţiale.

Serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că spargerea conturilor a făcut parte dintr-o operaţiune a lui Vladimir Putin de a o discredita pe Clinton.

Citește mai multe despre Rusia pe Libertatea.

Comentarii