Fabrica din Baltimore este operată de Emergent BioSolutions, un partener de producție atât pentru Johnson&Johnson, cât și pentru compania anglo-suedeză AstraZeneca, al cărei vaccin nu a fost încă autorizat pentru utilizare în SUA.
Compromiterea vaccinurilor Johnson&Johnson a întârziat livrările în Statele Unite, însă nu afectează dozele deja transmise și utilizate în prezent la nivel național. Toate aceste doze au fost produse în Olanda, unde operațiunile au fost aprobate de autoritățile de reglementare federale.
Alte livrări de Johnson & Johnson, așteptate să totalizeze 24 de milioane de doze în luna aprilie, proveneau de la fabrica din Baltimore. Transporturile au fost blocate.
Agenția Națională a Medicamentelor investighează încă ceea ce s-a întâmplat.
Johnson & Johnson s-a confruntat deja cu un decalaj în producția sa care a determinat compania să rămână în urmă cu angajamentele sale față de guvernul federal. A livrat 20 de milioane de doze până la sfârșitul lunii martie și s-a angajat să livreze aproximativ 75 de milioane de doze suplimentare până la sfârșitul lunii mai.
Vaccinul anti-COVID de la Johnson&Johnson a fost aprobat în Uniunea Europeană pe 11 martie.
Potrivit unei declarații a lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, România ar putea primi primele doze din acest ser în aprilie.
Spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer/BioNtech, Moderna și AstraZeneca, serul produs de Johnson&Johnson, în parteneriat cu Janssen Pharmaceuticals, este administrat într-o singură doză și nu se congelează.