Mergi direct la conținut »
30.000 de persoane s-au înscris pe site-ul Mișcării România Împreună, partidul lui Dacian Cioloș
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

30.000 de persoane s-au înscris pe site-ul Mișcării România Împreună, partidul lui Dacian Cioloș

30.000 de persoane s-au înscris pe site-ul Mișcării România Împreună, partidul lui Dacian Cioloș, în  două zile de la anunțarea demarării înființării noului partid, iar din aceștia, în jur de 17.000 și-au exprimat dorința de a se înscrie în noul partid. Dacian Cioloș a afirmat, la Realitatea TV, că i se pare surprinzător numărul mare de persoane interesate de noua formațiune, pentru care s-au depus deja actele de înscriere oficială ca formațiune politică.

De Valentina Postelnicu,

„Am înţeles astăzi, acum, după-masă, de la colegi, că avem în jur de 30.000 care s-au înscris deja pe site-ul viitorului partid şi dintre care circa 17.000 spun că îşi doresc să devină membri în momentul în care partidul va avea o existenţă legală, deci ei vor primi un formular de înscriere automat după ce partidul va avea o existenţă legală şi un alt lucru pozitiv, surprinzător pentru mine, e că din cei 30.000 sunt 11.000 care sunt gata să facă voluntariat pentru a susţine acest partid”, a declarat Cioloş la Realitatea Tv.

Dacian Cioloş a anunţat, vineri, că a depus la tribunal cererea de înfiinţare a partidului „Mişcarea România Împreună”.

Fostul premier Dacian Cioloş a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis poate conta pe susţinerea sa, în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale.

Cioloș, despre Iohannis: Știe că poate conta pe susţinerea mea, în măsura în care continuă cu acelaşi mod de abordare cu care ne-am obişnuit până acum

Întrebat dacă, după ce nu a mai fost premier, s-a mai întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloş a răspuns că a avut discuţii „de mai multe ori” cu şeful statului.

În privinţa unei posibile susţineri a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat de preşedinte al României, Dacian Cioloş a susţinut că aceasta depinde de strategia partidului.

”Sigur, domnul preşedinte Iohannis ştie că poate conta pe susţinerea mea, în măsura în care continuă cu acelaşi mod de abordare cu care ne-am obişnuit până acum. E un om în care eu am încredere, e un om care a făcut mult pentru România mai ales în acest context dificil în 2017 şi care, din punctul meu de vedere, atât cât îl cunosc, cred că a şi evoluat mult. (…) Nu pot acum să spun eu şi să-mi iau un angajament în numele unui partid care, încă o dată, nu există, dar pentru mine şi cu siguranţă, pentru noi, pentru viitorul partid, va fi important să susţinem candidatul cu cele mai mari şase la alegeri vizavi de coaliţia majoritară din Parlament în momentul de faţă”, a declarat Cioloş.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Fostul premier Dacian Ciolos a anunțat, vineri, într-o sesiune live pe Facebook, că a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit ”Miscarea România Impreună”.

Preşedintele USR, Dan Barna a scris pe pagina sa de Facebook, că drumul lui Dacian Cioloş, al lui Vlad Voiculescu şi al membrilor RO100 “este comun cu al USR”. ”Suntem siguri că în perioada următoare vom găsi cele mai inspirate soluții de colaborare”, mai spune liderul USR.

Foto: Steluța Popescu


Citește și: #salvatipipera/ Mesajul lui Traian Mihu, primul IT-ist din Pipera, fost angajat la ICE Felix, pentru tineri: „Trebuie să tratezi lucrurile la serviciu ca în familie”


Close
Închide
  Close