1. Nu fă abuz de alcool
Excesul de băuturi alcoolice alterează relațiile cu partenerul, cu familia sau la serviciu și provoacă probleme de sănătate, stres, depresie.
2 . Nu fuma
Studiile arată că, în cazul fumătorilor care au renunţat la această dependenţă în jurul vârstei de 45 de ani, la 70-80 de ani efectele fumatului nu se mai văd.
3. Dormi suficient
Somnul este unul dintre cele mai bune remedii antistres. În plus, când dormim profund, țesuturile organismului se refac. Ca să nu avem probleme cu insomnia, este bine să evităm băuturile pe bază de cofeină după ora amiezei; iar seara să consumăm alimente cu un conținut natural de triptofan – lapte, curcan și carbohidrați complecși” (paste integrale, făinoase, orez etc.).
4. Fii activă
Exercițiile fizice asigură „păstrarea unei greutăți normale, a unei inimi sănătoase și a unor oase puternice” chiar și dacă începem să le practicăm la o vârstă mai înaintată, susține cunoscuta actriță.
5. Mănâncă sănătos
Asta înseamnă să reduci cantitatea de zahăr și grăsimi și să mărim consumul de fructe proaspete, legume și carbohidrați complecși.
6. Menține-ţi creierul activ
Pentru a ne păstra funcția cognitivă la cote ridicate trebuie să practicăm… gimnastica minţii: să facem continuu lucruri noi, care ne solicită mintea, obligându-ne să luăm decizii sau să facem alegeri.
7. Adoptă o atitudinea pozitivă
Atitudinea pozitivă este un mod de a aborda viața concretizat prin simțul umorului, recunoștință, iertare, veselie, creativitatea și capacitate de adaptare”.