De Cătălin Boacnă,

Andrei Alexandru Agape a fost văzut ultima dată pe 29 mai, însă mama sa i-a anunţat dispariţia, abia zece zile mai târziu, precizând că puştiul obişnuia să lipsească cu zilele de acasă şi nu era îngrijorată. Acum, la exact patru luni de la dispariţie, trupul neînsufleţit şi descompus al băiatului a fost găsit aruncat într-o zonă numită Podul Mântuirii, la marginea satului, într-o râpă.
Locul se află în apropierea unei stâne, unde puştiul, deşi era minor, mai lucra pentru ciobani, iar descoperirea macabră a fost făcută de un localnic, aflat la cules de nuci, care e o rudă mai îndepărtată a copilului.
Micuţul a avut parte de un sfârşit cumplit şi se pare că a fost torturat şi ucis cu o cruzime ieşită din comun. Trupul băiatului era înfăşurat într-o pătură, legat cu sârmă ghimpată şi avea o pungă de plastic în cap.
Crima i-a oripilat pe localnici, care spun că nu le vine să creadă că aşa ceva s-a întâmplat la ei în sat, fapt pentru care nimeni nu mai umblă noaptea pe străzi, iar copiii sunt ţinuţi în case, de teamă că scenariul s-ar putea repeta. Sătenii bănuiesc însă cine ar fi criminalul. Acesta ar fi un anume Miron Vasile, 44 de ani, care a terorizat satul şi care a fugit de câteva luni în Germania.
“Eu cred că el e. A mai făcut prostii şi cred că a făcut şi asta. Mie mi-a spart casa în timp ce am fost la stână. Cred că ce a meritat Ceauşescu merită şi el acum”, a declarat localnicul care a găsit cadavrul. În plus, informaţia pare să fie confirmată şi de autorităţi.

Suspectul e căutat în Germania

“Am găsit un suspect, care nu mai e în ţară pentru a putea fi chestionat. Este vorba de un bărbat de 44 de ani. Trebuie să facem un test ADN pentru a vedea dacă este vorba despre acesta, având mai multe probe împotriva lui”, a declarat primprocurorul Carmina Pascal, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. În plus, se pare că procurorii români au cerut ajutorul nemţilor pentru a-l prinde pe suspectul fugit din ţară.
Pentru familia lui Alexandru urmează o perioadă şi mai grea. Săraci lipiţi, oamenii nu au nici un ban pentru înmormântare, ca să-l îngroape creştineşte.
Bunicii nu au pensie, iar părinţii lucrează cu ziua pe unde apucă şi deşi trupul lui Alexandru a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, ei nici măcar nu s-au dus să-l vadă.

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur