De Mihai Niculescu,

În cazul stadionului din Târgoviște, Universității Ovidius din Constanța și al Centrului Militar din Buzău licitațiile sunt câștigate de firme care nu au experți angajați, ci colaborează cu intermediari. Mai apoi, intermediarii vin cu documente parafate și ștampilate de un expert real, pe nume Anton Chirică. Chirică susține însă că i-au fost furate identitatea, semnătura și ștampila.

Jurnalista Libertatea Alina Manolache a explicat în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX care este însemnătatea unei expertize.

„Este importantă pentru siguranța și stabilitatea unei construcții, în condiții normale dar și în condiții de cutremur sau de calamități naturale. Cu alte cuvinte, pe stadionul din Târgoviște, dacă va fi gata, se vor înghesui 14.000 de spectatori, și dacă Doamne ferește va fi un cutremur, atunci va trebui cu toții să fim siguri că a fost făcută o expertiză corectă și că acest stadion stă în picioare la un cutremur de magnitudine. Nu este o joacă, este documentul aflat la baza tuturor construcțiilor, mai ales în cazul construcțiilor unde are acces publicul”.

Executantul lucrărilor de la Târgoviște este firma MIPRO, care susține că a fost înșelată și a depus o plângere penală împotriva prodecanului Daniel Stoica. Avocata firmei a dat lămuriri în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

„Plângerea este pe rolul Parchetului, de două luni așteptăm să fim chemați să dăm lămuriri. Este o practică colaborarea cu alte societăți care fac expertize, ca firmele de expertiză să nu aibă experți, căci aceștia sunt independenți. În acest caz, riscă prodecanul, probabil o pedeapsă. Nu este vorba de un singur beneficiar, ci de mai mulți, vorbim de înșelăciune, fals și uz de fals, nu este vorba doar de domnul Stoica, ancheta urmează să lămurească situația din punct de vedere juridic” a spus Elena Sotir, avocata MiPro, firma care a depus plângerea penală împotriva prodecanului Facultății de Construcții.

Citeşte şi:

Medicii care prescriau multe medicamente de inimă de la KRKA primeau ”inimioare” în Excel și bani pe contracte de sponsorizare fictivă!

Alba-neagra cu siguranța publică: statul dă milioane de euro pentru construcții mari ridicate pe expertize falsificate!

Un bebeluş a intrat în Spitalul Grigore Alexandrescu cu pneumonie și a ieșit infectat cu rotavirus. Conducerea spitalului: „Părinţii să-şi asume că se poate infecta copilul”

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși