Frusinica Ionescu a cultivat la început lavandă, pe un hectar, conform tvialomita.ro. Florile i-au adus un profit frumușel, așa că s-a gândit să-și extindă afacerea într-o altă nișă. A semănat, anul acesta, gălbenele pe mai mult de 5.000 de metri pătrați, iar producția pare a fi peste așteptări.
„Mă aștept la o cultură bună. Se vede că florile sunt extraordinar de frumoase, bine dezvoltate”, a declarat femeia, care crede că îi merge bine pentru că se îngrijește de culturi așa cum făceau bunicii odinioară.
Citește și FOTO/ Ea este cel mai sexy salvamar de la piscină. Cum arată tânăra care veghează la siguranța bucureștenilor
Gălbenelele cresc, fără să aibă nevoie de ierbicid și de îngrășăminte, susține Frusinica Ionescu. După recoltare, acestea sunt uscate manual.
::placeholdeR–>
Afacere cu gălbenele și scaieți cu investiții minime
Horticultorii susțin că gălbenelele nu sunt deloc pretențioase: se dezvoltă pe toate tipurile de sol și au nevoie de puține îngrijiri. Considerate florile de aur ale sănătății, sunt folosite în medicină pentru tratarea inflamațiilor. Totodată, sunt utile în cosmetică: se fac din ele creme hidratante și cu efect cicatrizant.
În mijlocul Bărăganului, alături de câmpul cu flori portocalii, se întinde lanul de scaieți. Este armurariul, planta care seamănă cu un mărăcine și care este unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afecțiunilor ficatului, fiind bogată în silimarină.