De Viorel Tudorache,

În timp ce întreaga populaţie din acest stat din ”Midwest” este îndrumată să rămână acasă de la sfârşitul lunii martie pentru a evita răspândirea coronavirusului, secţiile de votare ar urma să se deschidă marţi dimineaţa la 07:00 (12:00 GMT), în lipsa unui acord între democraţi şi republicani pentru amânarea scrutinului sau să se opteze pentru un vot exclusiv prin corespondenţă.

Trupe ale Gărzii Naţionale desfăşurate în secţii de votare

Peste 100 de municipalităţi au avertizat că nu au suficienţi angajaţi electorali pentru a deschide o singură secţie de votare. Guvernatorul democrat Tony Evers a decis să apeleze la membrii Gărzii Naţionale din Wisconsin pentru a ajuta, dar se aşteaptă ca acest lucru să nu fie suficient pentru a compensa toate absenţele.

Din cauza pandemiei de coronavirus, care afectează Statele Unite din 17 martie nu au mai fost organizate alegeri primare democrate şi deja 15 state, precum şi teritoriul Puerto Rico, au anunţat amânarea alegerilor.

Joe Biden, candidatul cu cele mai mari şanse să obţină învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din SUA, nu a exclus duminică eventualitatea unei convenţii fără public a partidului său, potrivit AFP şi Reuters.

Din cauza pandemiei de COVID-19, această mare adunare estivală s-ar putea transforma într-un eveniment difuzat online, a recunoscut fostul vicepreşedinte din timpul lui Barack Obama.

Pandemia de coronavirus a bulversat campania pentru scrutinul prezidenţial american din noiembrie, forţând amânarea alegerilor primare democrate şi a convenţiei care ar urma să îl desemneze în această vară, dintre Joe Biden şi Bernie Sanders, pe rivalul lui Donald Trump. 

Citeşte şi:

A murit Radomir Antic, tehnicianul care a antrenat Barca, Atletico și Real Madrid

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre, Racii au parte de provocări

Worldometers: România e ultima la testare în Uniunea Europeană

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor