MENIU CAUTĂ

Am fost Moş Crăciun pentru copiii internaţi! Echipa campaniei noastre le-a dus daruri micuţilor din Spitalul Grigore Alexandrescu

Distribuie

E vremea cadourilor şi a surprizelor cu care Moş Crăciun vine încărcat. Săptămâna aceasta, pentru a nu-i face concurenţă Moşului, echipa campaniei “Ajută copiii!” împreună cu doamna Cristina Cojocaru, inimoasa directoare a grădiniţei “Căsuţa Piticilor”, au dus daruri felurite micuţilor loviţi de boală, internaţi în Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Şi, pentru o clipă măcar, pe chipurile lor abătute de soarta nedreaptă a înflorit un zâmbet.
O campanie umanitară nu înseamnă doar încercarea de a face rost de bani pentru cazurile popularizate în paginile ziarului. Înseamnă să-ţi pese de multe lucruri, unele poate chiar mărunte, dar care pot aduce, fie şi pentru un moment, alinare şi bucurie în sufletele unor copilaşi loviţi de boli crunte, dar şi în ale părinţilor ce-şi frâng zi după zi mâinile, neştiind cum se va sfârşi cazna prin care trec. Şi cu ce costuri, materiale, dar şi psihice sau emoţionale.
Cum a venit vremea când zurgălăii renilor de la sania lui Moş Crăciun deja parcă încep să se audă prin aerul iernii, echipa campaniei “Ajută copiii!” a dorit “să joace” rolul Moşului măcar pentru o parte dintre copiii internaţi în secţiile de oncologie şi chirurgie ale Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală, instituţie condusă de reputatul prof.dr. Dan Enescu, omul care reuşeşte să facă adevărate minuni în aceste vremuri de restrişte.

A fost cu noi şefa unei grădiniţe

Nu singuri, ci ajutaţi şi însoţiţi de una dintre cele mai calde inimi de directoare ale unei grădiniţe, doamna Cristina Cojocaru, managerul ”Căsuţei Piticilor” din Bucureşti. O femeie ce şi-a făcut un mod de educaţie din a le insufla copiilor din grădiniţa sa spiritul caritabil, îndemnându-i să doneze din lucruşoarele lor celor care nu au, organizând expoziţii cu picturi şi obiecte de lucru manual, confecţionate de copii, pe care apoi le vând părinţilor, pregătind pacheţele de Crăciun şi de Paşte pentru copiii din spitale.
Încărcaţi cu plase cu jucării, dulciuri, jocuri, cărţi de basme sau de colorat, lucruşoare de îmbrăcat şi multe altele, am fost întâmpinaţi de ochi mari şi uimiţi, ce şi-au transformat, pe măsură ce scotoceau prin cadouri, privirea tristă în zâmbet curat şi viu. Iar asta a fost cea mai mare răsplată pentru noi. Clipa de graţie în care copiii ne-au mulţumit prin cuvinte, priviri ori doar semne calde de bucurie la primirea darurilor. Cu toţii am putea dărui astfel. Primind înapoi ceva ce nu poate fi cumpărat cu toţi banii din lume: zâmbetul unui copil inocent.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected] Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected]
Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A. Cod Swift – ABNAROBU

Comentarii