De Adrian Ilie,

Showroomul deschis sub marca subisidiarei AliExpress în centrul comercial Xanadu prezintă peste 1.000 de produse furnizate de 60 de mărci. Cumpărătorii pot testa produsele și apoi să le comande online.

Inaugurarea face parte dintr-un plan ambițios de extindere a companiei la scară globală în dauna concurenților de la Amazon care, în momentul de față, are venituri anuale de patru ori mai mari decât Alibaba.

Alibaba are o cotă de piață de 56% în China și numărul clienților este în creștere. Anul trecut au fost 674 de milioane, la care s-au adăugat alți 121 de milioane în ultimul trimestru, însă este departe de a numărul de clienți ai Amazon.

Încă de anul trecut, Ali Express a intrat pe piața spaniolă care a devenit una dintre cele mai mari piețe externe ale Alibaba alături de Statele Unite și Rusia. De altfel, în luna iulie Alibaba a lansat noi instrumente digitale pentru a stimula vânzările en-gros în Statele Unite.

”China este de foarte multă vreme o sursă grozavă de produse de bună calitate și relativ ieftine. Astăzi dăm posibilitatea micilor afaceri și marilor comercianți en-gros să facă schimburi întrei ele, iar micilor afaceri să-și vândă produsele în întreaga lume”, declara, în iulie, Michael Evans, președintele Alibaba Group.

Programul demarat în SUA dă posiblitatea pentru circa 30.000.000 de producători să-și creeze propriile site-uri pe platforma Alibaba.com.

”Este vorba, în esență, să luăm marile braduri americane și să le vindem consumatorului chinez și am avut un succes fenomenal cu asta”, a mai spus Evans.

Citeşte şi:

EXCLUSIV | Scandalul Huawei. Libertatea a vorbit cu o româncă stabilită în Shenzen, China. „Americanii sunt terifiați că pierd teren, pentru că tehnologia Huawei e mai performantă decât Apple!”

Cinci lucruri pe care nu le știai despre internet! Care a fost primul produs comandat online și când a ajuns netul în spațiu

Alibaba a vândut produse de un miliard de dolari în doar 85 de secunde în Ziua Celibatarilor – Black Friday-ul chinezesc

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează