„Locuia chiar lângă mine. Un prieten de al meu a fost la școală cu el și a zis că era un tip tăcut. L-a recunoscut din înregistrările video din timpul atacului”, a declarat un vecin pentru Bild.

Atacatorul locuia cu părinții lui, la școală era agresat de colegi și era un singuratic. Sâmbătă dimineață, mai multe echipe de comando germane, înarmate și cu câini după ele, au efectuat un raid în apartamentul acestuia, situat în cartierul Maxvorstadt din Munchen, pentru a căuta indicii ce ar putea să-i motiveze fapta. Totodată, potrivit Bild, tatăl atacatorului a fost adus la audieri.

Șeful poliției din Munchen a declarat că suspectul locuia de mai mulți ani în acest oraș și nu doar de doi ani așa cum anunțase presa germană anteriorși nu avea antecedente penale.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri seară în cel mai mare mall din Bavaria, Olympia (OEZ), situat în apropierea stadionului formației Bayern Munchen. Un al doilea atac a avut loc la câţiva kilometri distanţă de mall, la staţia de metrou Marienplatz. Poliţia din Munchen a anunţat că persoana care a deschis focul în mall este un cetăţean german de origine iraniană, în vârstă de 18 ani. Acesta s-a sinucis după comiterea atacului și se pare că a acționat singur.

Atac armat în Munchen. SUMAR

 

Urmărește-ne pe Google News