Avocatul Marius Coltuc a fost reținut de procurorii DIICOT. Acuzat că a vrut să obțină ilegal informații dintr-un dosar

12 august 2017 11:06

Avocatul Marius Vicențiu Coltuc, din Baroul București, a fost reținut de procurorii DIICOT, într-un dosar în care este acuzat de favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În același dosar a mai fost reținut și Adrian Mihai Olteanu, acesta fiind acuzat de instigare la favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Avocatul Marius Coltuc este acuzat că a vrut să obțină ilegal de la DIICOT date dintr-un dosar, pretinzând că este avocatul unui suspect cercetat în respectivul dosar.

Potrivit DIICOT, în perioada aprilie-mai 2017, Adrian Olteanu și încă o persoană l-au contactat pe avocatul Marius Coltuc, pentru a-i cere acestuia să contacteze un inculpat care urma să fie cercetat de DIICOT. Olteanu și acea persoană aveau cunoștință de faptul că inculpatul urma să ofere informații cu privire la alte persoane implicate în cauza pentru care era cercetat, iar rolul lui Coltuc era acela de a obține de la inculpat informații legate de dosarul în care acesta era cercetat.

Marius Coltuc a efectuat cele solicitate, „procedând la falsificarea prin contrafacerea scrierii, subscrierii şi atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului a mai multor înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care a arătat în mod nereal calitatea de avocat ales în cauza instrumentată de către DIICOT, obținând și furnizând date și informații persoanei interesate”.

Coltuc și Olteanu au fost reținut pentru 24 de ore și urmează ca sâmbătă să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Citește și: Bucureștiul, invadat de o specie nouă de insecte: Tigrul platanului. Cum scăpam de el

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro