Mergi direct la conținut »
Bachata dominicană, inclusă de UNESCO în patrimoniul cultural al umanităţii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bachata dominicană, inclusă de UNESCO în patrimoniul cultural al umanităţii

Bachata dominicană, inclusă de UNESCO în patrimoniul cultural al umanităţii

Bachata, un stil de dans și un gen de muzical tradițional din Republica Dominicană, a fost inclus de UNESCO în patrimoniul cultural intangibil al umanității. Decizia a fost adoptată de membrii unei comisii ce s-a întrunit miercuri la Bogota, relatează agenția AFP, citată de elcomercio.com.

De Răzvan Mihalașcu,

„Este o muzică ce are o strânsă legătură nu numai cu bucuria oamenilor din Republica Dominicană, ci a unei regiuni întregi”, a precizat delegatul Republicii Dominicane, ca urmare a deciziei UNESCO.

Includerea bachata în patrimoniul UNESCO a stârnit dezbateri între membrii comisiei deoarece unii dintre ei au considerat că ritmul muzical nu a întrunit anumite criterii pentru a face parte din patrimoniul mondial, conform elcomercio.com.

Astfel, bachata se alătură stilului muzical și de dans merengue care a fost inclus în patrimoniul UNESCO în 2016.

Bachata este un stil muzical și un dans ce reprezintă o îmbinare de ritmuri afro-americane precum son, cha-cha-cha și merengue.

Oamenii din Republica Dominicană consideră dansul și muzica de bachata ca fiind o manifestare culturală, omniprezentă la sărbători și la petreceri.

foto: Shutterstock

Close
Închide
  Close