„Un număr de 176 de lucrători MAI au primit calitatea de suspect (112 pentru infracţiuni de corupţie şi 64 pentru alte fapte). De asemenea, alte 904 persoane au dobândit aceeaşi calitate procesuală (528 de suspecţi pentru infracţiuni de corupţie şi 376 pentru alte fapte). Totodată, 143 de lucrători MAI au fost inculpaţi (+27%), dintre care 102 pentru infracţiuni de corupţie şi 41 pentru alte fapte, iar alte 655 de persoane (din afara MAI) au fost cercetate în calitate de inculpat (361 pentru fapte de corupţie şi 294 pentru alte fapte)”, se arată în raportul DGA, potrivit Agerpres.
Din perspectiva măsurilor preventive dispuse în dosarele instrumentate de poliţia judiciară a DGA, sursa citată precizează că au fost arestate preventiv, inclusiv prin măsura arestului la domiciliu/reşedinţă, 127 de persoane, o creştere cu 28% faţă de anul 2019, dintre care 38 lucrători MAI (+73%).
Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de anul trecut este Dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise Suceava, unde 11 persoane, printre care și fostul șef al instituției, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.
Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Suceava, gruparea a fost constituită și era condusă de comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, persoană care, în anumite zile, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 de euro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro