MENIU CAUTĂ
09 Feb. 2018 08:42

Bombardament-record al armatei americane în Afganistan. „Fortăreața” a lansat zeci de bombe inteligente

Distribuie

Bombardament-record al armatei americane în Afganistan. Nu mai puțin de 24 de bombe inteligente au fost lansate asupra talibanilor în urma unui atac purtat de celebrul bombardier B-52.

Supranumit „Fortăreața” datorită dimensiunilor sale și a arsenalului din dotare, bombardierul B-52 are o greutate de 83 de tone și poate transporta peste 30 de tone de muniție, fie că este vorba despre rachete sau bombe, notează digi24.ro.

Bombele inteligente, care își pot lovi ținta cu mare precizie, au distrus taberele talibanilor, armamentul și mașinile acestora ce ar fi putut fi folosite în atacuri sinucigașe.

Atacul a avut loc în contextul în care armata Statelor Unite și-a intensificat acțiunile în Afganistan, la solicitarea președintelui Donald Trump.

Noul record stabilit de armata americană vine după ce Pentagonul a folosit anul trecut „mama tuturor bombelor”. Este vorba despre un proiectil de aproape 11 tone care a fost folosit pentru a distruge tunelurile folosite de luptătorii ISIS din estul Afganistanului.

Specialiștii estimează că bomba extrem de precisă costă aproape 16 milioane de dolari, iar armata Statelor Unite mai are încă 19 de acest tip în arsenal.


Citește și VIDEO EXCLUSIV/Florin Călinescu este unul dintre cei mai bogați oameni din showbiz, dar circulă cu metroul


 

Citește mai multe despre Afganistan și armata pe Libertatea.

Comentarii