Cântărețul Glen Campbell a murit, la vârsta de 81 de ani. Artistul suferea de Alzheimer

09 august 2017 10:02

Cântărețul Glen Campbell a murit, de Alzheimer, la 81 de ani. Legenda muzicii country Glen Campbell, cunoscut în special pentru hitul „Rhinestone Cowboy”, lansat în 1975 și care s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare, a murit în vârsta de 81 de ani, a informat marți familia sa, citată de Agerpres.

„Cu inima deosebit de îndurerată anunțăm decesul soțului nostru iubit, tatălui, bunicului și legendarului cântăreț și chitarist”, a precizat familia într-un comunicat.

Artistul, care suferea de Alzheimer, s-a născut la 22 aprilie 1936 într-un orășel din Arkansas și era șaptelea dintr-o familie cu 12 copii.

Cântărețul figura în clasamentul celor mai bine vânduți artiști în SUA și Marea Britanie în anii ’60, cu milioane de albume pe parcursul îndelungatei sale cariere.

În luna iunie a acestui an își lansase cel mai recent album al său, intitulat „Adios”.

Glen Campbell a cântat pentru staruri precum Elvis Presley și Frank Sinatra și i-a acompaniat în turnee pe Beach Boys, atunci când solistul Brian Wilson se separase de grup pentru o perioadă de timp.

Artistul a avut și propria sa emisiune la TV, între 1969 și 1972, show care se chema „The Glen Campbell Good Time Hour”.


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV / Stațiunile românești de pe Litoral, frumoase doar în cărțile poștale de acum 30 de ani. De la dusul gunoiului la cursa „horror” cu trenulețul


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro