De Petre Dobrescu,

Pronosticul este că nivelul pe întregul an 2020 va fi 4,4 – 8% mai mic față de 2019, a notat CNN.

Emisiile de dioxid de carbon n-au mai fost la un nivel atât de scăzut din 2006.

Studiul a fost realizat în 69 de țări, în zone care strâng împreună 85 la sută din populația globului, dar și 97 la sută din totalul emisiilor de dioxid de carbon.

Emisiile ar trebui să scadă drastic pentru a se evita încălzirea globală

În cifre mai exacte, SUA și China, țările care conduc în topul emisiilor de dioxid de carbon, au scăzut cu 533.500 de kilograme (China) și cu 456.350 de kilograme (SUA).

Conform specialiștilor în protecția mediului înconjurător, pentru ca temperatura medie globală să nu crească cu mai mult de 1,5 grade Celsius, emisiile de dioxid de carbon trebuie să scadă cu minimum 7,6 procente în medie pe an în perioada 2020 – 2030.

Nu este clar cât de lungă și de severă va fi pandemia de coronavirus, ceea ce face dificilă prezicerea modului în care emisiile vor fi micșorate pe termen lung. Există pericolul ca scăderea să fie doar temporară.

Citeşte şi:

Un medic specialist cere testarea obligatorie la internare a oricărui pacient cu afecțiuni cardiovasculare: „Aceste boli reprezintă principala complicaţie a infecţiilor COVID-19”

Cercetătorii lucrează la o mască antivirală care omoară coronavirusul la contact

Klaus Iohannis, apel la români să respecte regulile din starea de alertă: „Vom fi nevoiţi să ne întoarcem la starea de urgență, dacă va creşte presiunea pe spitale”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor