Mergi direct la conținut »
Carmen Dan, despre cazul poliţistului lovit la Tulcea: "Cine a decis să acţioneze singur?"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Carmen Dan, despre cazul poliţistului lovit la Tulcea: "Cine a decis să acţioneze singur?"

Carmen Dan, despre cazul poliţistului lovit la Tulcea: „Cine a decis să acţioneze singur?”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reacţionat luni seară, în cazul poliţistului lovit la Tulcea şi cere să i se explice de ce agentul de poliţie a acţionat singur şi cine a luat această decizie.

Carmen Dan a scris pe Facebook, luni seară, că a văzut imaginile în care poliţistul din Tulcea este agresat, în timp ce încerca „să gestioneze o situaţie tensionată, cum probabil sunt sute altele în fiecare zi, dar despre care nu putem afla decât generic, din raportările instituţionale zilnice”. Ministrul de Interne se întreabă de ce, în condiţile în care a cerut în mod expres ca în intervenţii sau în patrulare să existe câte doi poliţişti, poliţistul era singur în acea interventie şi ce şef a decis ca acesta să acţioneze singur.

„Şi mai am o observaţie, la care însă nu aştept niciun răspuns: cum poţi ca reprezentant al poliţiştilor să nu scoţi o vorbă în susţinerea proiectului de întărire a autorităţii poliţistului, dar când apari la televizor să critici că nimeni nu vrea să facă nimic pentru poliţişti? Spuneam că nu aştept răspuns, pentru că toţi cei care îşi doresc o protecţie reală a poliţiştilor în stradă, care susţin acest proiect, în ciuda tuturor discuţiilor din spaţiul public, şi care stiu că autoritatea nu se construieşte cu bani de chirie în plus, cunosc răspunsul”, afirmă Carmen Dan.

„Pe toţi cei care consideraţi că nu e firesc ca poliţiştii să aibă parte de astfel de tratamente vă aştept să susţineţi propunerile de modificare a legislaţiei pe care le-am prezentat luna trecută. Eu cred că vocea voastră ar trebui auzită!”, adaugă Carmen Dan.

Agentul de poliţie din Tulcea a fost înjurat și pălmuit în timp ce voia să bage în mașina de serviciu un bărbat care opune rezistență. Pentru că acționa singur, omul legii a fost nevoit să folosească spray-ul paralizant și să-și scoată pistolul ca să se apere.

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit
Recomandări

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit

În imaginile publicate pe Facebook se vede cum polițistul din cadrul Poliției Rurale Tulcea a încercat, sâmbătă, să salte de pe jos un bărbat încătușat care opusese rezistență. În momentul în care agentul a încercat să-l bage în mașina de serviciu, oamenii din localitatea Niculițel au devenit agresivi.

Cel încătușat abia se mai putea ține pe picioare, se împiedică de o bordură și nu se mai poate ridica. Atunci, situația a degenerat, iar polițistul este înjurat de localnici.

Vârstnicii vor lua țeapă la pensii și tratament balnear în 2018

Close
Închide
  Close