Este pentru prima oară în istoria de 54 de ani a acestui carnaval când festivitățile la care participau anual sute de mii de persoane a fost anulat, notează TimeOut.

”Este cea mai tristă veste pentru toți: Carnavalul Notting Hill a fost anulat pentru prima dată în istorie”, au anunțat, joi, organizatorii carnavalului.

Astfel, cel mai mare festival stradal din Europa a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, cu toate că organizatorii au sperat până în ultimul moment ca acesta să se poată desfășura la temenul stabilit, 30-31 august 2020.

În schimb, organizatorii au afirmat că speră să planifice un eveniment alternativ pentru „a aduce spiritul carnavalului la oameni în siguranţa caselor lor şi să-i facă să se simtă conectaţi şi angajaţi”.

Evenimentul anual a început în 1959 la St. Pancras – în nodul Londrei – cu scopul de a impulsiona relaţiile dintre muncitorii britanici şi cei caraibieni. În 1966, carnavalul s-a mutat în cartierul Notting Hill, iar de atunci popularitatea sa nu a încetat să crească.

Evenimentul s-a transformat într-o mare celebrare multiculturală, cu un impact economic estimat la 93 de milioane de lire (103,4 milioane de euro) pentru capitala britanică.

Citeşte şi:

Clienții au împușcat doi angajați McDonald’s din Oklahoma, supărați că au fost obligați să plece din cauza restricțiilor impuse de coronavirus

Bianca Andreescu, declarație superbă despre fanii români: ”Sunt la cu totul alt nivel”

Donald Trump, testat pentru coronavirus, după ce un apropiat al președintelui SUA a fost confirmat cu Covid-19

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI