Cătălin Scânteie a anunțat că și el și soția lui se vor întoarce acasă, însă le va fi greu să-și reia viața și să se întoarcă la activitățile și joburile de dinainte de tragedie.
”Mai e o săptămâna și ne întoarcem acasă. Datorită eforturilor făcute de personalului de la clinică Tour de Gassies din Bordeaux, Bruges, Sanda își mișcă din ce în ce mai bine degetele de la mână stânga. E pe drumul cel bun. Rămâne de văzut ce facem cu cicatricile, cu indexul și cu cele două unghii care e posibil să nu mai crească niciodată. Din păcate momentan nu se poate întoarce la muncă.
După cum bine cred că știți majoritatea, lucrează că asistent medical la Spitalul Coltea, așa că, înțelegeți, e „mai greu” cu pusul tratamentului, cu faptul că pacientul poate reacționa ciudat când vede mutilarea, cu psihicul Sandei și ar mai fi… Duminică 17 aprilie revenim în țara! Ne e dor de voi!”, a scris Cătălin Scânteie.
A fost în Colectiv cu soția
Cătălin Scânteie venise în club împreună cu soţia lui, pentru a-i susţine pe băieţii din trupa Goodbye to Gravity, care îşi lansau în acea seara albumul.
În momentul în care s-a declanşat incendiul, Cătălin Scânteie şi-a luat soţia de mână şi a încercat să scape de flăcări, dar nu a reuşit. Aproape de ieşire, ea a fost ars pe spate de o bucată de burete şi a căzut printre ceilalţi oameni care se înghesuiau spre uşă. Într-un final, după ce a fost călcat în picioare, el a reuşit să iasă din club, împreună cu soţia.
Tragedia din COLECTIV. Zeci de oameni au mers cu flori și lumânări la ”clubul morții” | FOTO
63 de oameni au murit în incendiul din Colectiv
Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seară, 30 octombrie, în clubul Colectiv din Capitală. În prima seară, 26 de oameni au fost scoşi fără suflare din club, iar în spitale au fost internaţi 130 de pacienţi, cu arsuri pe trup şi pe căile respiratorii.
Incendiul a izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show-ul trupei Goodbye to Gravity, care, în acea seară, îşi lansa primul album. Flăcările de la artificii au cuprins un stâlp din club și s-au extins cu repeziciune de la buretele care antifona încăperea, din cauza spațiului mic și a materialelor din jurul scenei.
Retrospectivă 2015: Tragedia din Colectiv. Ei sunt cei 63 de tineri care s-au stins
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro