MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu, Eduard Apostol

FOTO | Cum s-a văzut Duminica Floriilor în Catedrala Sfântul Dumitru din Salonic

Distribuie

Catedrala Sfântul Dumitru din Salonic, Grecia, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru creștinii de pretutindeni. Biserica a fost ridicată deasupra locului unde Sfântul Mare Mucenic Dimitrie a fost martirizat. 

Una dintre cele mai mari biserici din Grecia și unul dintre monumentele din Salonic care din anul 1988 se află înscris pe lista patrimoniului mondial Unesco, Catedrala Sfântul Dumitru este decorată cu ramuri de finic în așteptarea credincioșilor ce vor participa, duminică dimineața, la slujba de Întâmpinare a Domnului.

Sfântul lăcaș adăpostește, sub altar, cripta în care s-au aflat moaștele Sfântului Dimitrie. Biserica Ortodoxă sărbătoreşte pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, în ziua de 26 octombrie, dar, în mod deosebit, Sfântul Dimitrie este cinstit de locuitorii din Tesalonic, care împreună cu credincioşii de pretutindeni se roagă Sfântului pentru mijlocirile şi minunile sale, potrivit dozadebine.ro.

Creștin-ortodocșii sărbătoresc Floriile în data de 21 aprilie 2019. Cu o săptămână înainte de Paşti, în Biserica Ortodoxă se prăznuieşte sărbătoarea Intrării Mântuitorului în Ierusalim, care are la bază evenimentul intrării triumfale a Mântuitorului în Ierusalim înainte de Patimile şi Învierea Sa din morţi. Prin această intrare, se împlinea una din proorocirile mesianice ale Vechiului Testament, şi anume cea a proorocului Zaharia, făcută cu 500 de ani înainte de naşterea Domnului.


Comentarii