Decizia a fost luată în ședința de Guvern de miercuri, 28 aprilie, la solicitarea Ministerului Sănătății, după ce mai mulți dintre medici s-au plâns că remunerația pentru vaccinarea anti-COVID este mică.
Tariful pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare, menționează MS.
Potrivit Guvernului, modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie.
Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.
Vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie începe pe 4 mai, iar până în acest moment, în proces s-au înscris 3.080 de medici din totalul celor peste 10.000 din țară, adică o treime, a anunțat Valeriu Gheorghiță.
Mulți dintre medici s-au plâns că remunerația este mică, iar alții spun că nu au cum să facă în cabinete circuitele cerute.
În ultimele 24 de ore, 83.790 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID, conform datelor oficiale transmise miercuri, 28 aprilie, de Comitetul Național pentru Coordonarea Campaniei de Vaccinare (CNCAV).
În total, de la începutul campaniei de vaccinare în România și până în prezent, au fost administrate 5.081.449 de doze la un număr de 3.201.106 persoane. Dintre acestea, 1.320.763 au primit prima doză, iar 1.880.343 ambele doze.
FOTO: EPA
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro