Mergi direct la conținut »
Cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume se află în Japonia. Recordul a fost omologat de Cartea Recordurilor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume se află în Japonia. Recordul a fost omologat de Cartea Recordurilor

Cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume se află în Japonia. Recordul a fost omologat de Cartea Recordurilor

Binecunoscută pentru abundența de centenari, Japonia se poate mândri că deține, în prezent, cel mai longeviv cuplu căsătorit din lume. Cei doi bătrâni au o vârstă cumulată de 208 ani și s-au căsătorit în urmă cu 80 de ani. Masao Matsumoto (108 ani) și soția sa, Miyako (100 de ani) au fost confirmați de Cartea Recordurilor (Guinness World Records) drept cel mai longeviv cuplu căsătorit care trăiește în prezent.

Ei și-au unit destinele în 1937.

„Sunt atât de fericită. Totul se datorează, de fapt, răbdării mele”, a declarat râzând Miyako care s-a fotografiat alături de Masao şi de ceilalţi membri ai familiei în faţa unui certificat înrămat la centrul de îngrijire unde trăiesc.

”Sunt atât de recunoscătoare încât îmi dau lacrimile”, a spus ea, potrivit Agerpres.

Cei doi nu au reușit să aibă parte de o nuntă, pentru că Japonia a intrat în război, iar Masao a fost trimis pe front, însă acest lucru nu a constituit un obstacol în calea întemeierii unei familii numeroase. Luna trecută s-a născut cel de-al 25-lea strănepot al cuplului.

”Au intrat în ultimul capitol al vieţii lor. A fost o onoare (pentru ei) să primească această distincţie. Mi-aş dori să continue să ducă o viaţă liniştită”, a declarat fata cuplului, Hiromi.

Recordul pentru cel mai longeviv cuplu căsătorit a fost stabilit de norvegienii Karl şi Gurdren Dolven, cu vârsta combinată de 210 ani, 1 lună şi 34 de zile la momentul în care Gurdrun a decedat, în 2004.


CITEȘTE ȘI: Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța: „Nu am fost niciodată atât de emoționată ca atunci când am auzit imnul României la Olimpiadă”


FOTO: PIXABEY

Close
Închide
  Close