MENIU CAUTĂ
28 Dec. 2017 15:36

Cererea de finanțare pentru metroul spre Otopeni, acceptată de Comisia Europeană

Distribuie

Comisia Europeană a acceptat cererea de finanțare pentru magistrala de metrou spre Otopeni. Anunțul a fost făcut, joi, de ministrul Transporturilor. Valoarea proiectului depășește 1,3 miliarde de euro.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a precizat că reprezentanții Comisiei Europene au acceptat cererea de finanțare pentru magistrala de metrou M6, spre Otopeni, după ce aplicația a fost rescrisă, informează Agerpres.ro.

„Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou M6. A fost acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană şi este vorba de legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ – Otopeni”, a declarat Stroe în cadrul şedinţei de Guvern.

Felix Stroe a menționat că magistrala de metrou spre Otopeni va avea 12 stații și o lungime de 14,2 kilometri. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,391 miliarde euro.

„Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi. Avem finanţarea asigurată. Diferenţa de 300 de milioane de euro pentru realizarea integrală a magistralei de metrou va fi asigurată de BERD, care s-a oferit să facă această finanţare', a menționat ministrul Transporturilor.

În schimb, Felix Stroe i-a informat pe membrii Guvernului că „BNR a confirmat că în conturile ţării a intrat suma de 439 milioane de euro ca urmare a achitării aplicaţiilor anunţate anterior privind Gurasada – Simeria, Câmpia Turzii – Ocna – Târgu Mureş şi Sebeş – Turda'.


Citește și HOROSCOP 2018. Află cum vei sta cu dragostea, banii, cariera și sănătatea în noul an!


 

Citește mai multe despre Comisia Europeana, Metrou și Otopeni pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii