Mergi direct la conținut »
Chanel nu va mai folosi piele de animale exotice în creațiile sale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Chanel nu va mai folosi piele de animale exotice în creațiile sale

Casa de modă Chanel a anunțat că s-a luat decizia de a renunța la utilizarea pieilor de animale exotice precum pielea de crocodil, șarpe sau șopârlă în creațiile sale.

„Am decis să nu mai utilizăm piei de animale exotice în creaţiile noastre viitoare”, a informat Chanel, într-un comunicat, subliniind că „în prezent este din ce în ce mai dificil să ne procurăm piei de animale exotice care să corespundă exigenţelor noastre în materie de etică”.

Primul pas a fost cel de a scoate poșetele din piele de piton de pe site-ul oficial Chanel, dar unele produse second-hand vândute pe alte site-uri sunt în continuare disponibile pentru vânzare.

Poşetele sau pantofii din piele de şarpe sau crocodil se vând la preţuri ridicate, existând cazuri în care poşetele Chanel au fost vândute cu 9.000 de euro.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor PETA şi Humane Society International (HSI) au salutat decizia luată de Chanel susţinând că renumita casă de modă fondată de Coco Chanel a renunţat de asemenea şi la utilizarea blănurilor.

Nu este clar, încă, dacă Chanel a renunțat și la folosirea blănurilor, așa cum susțin reprezentanții PETA. În comunicat nu se menționează nimic despre acest subiect

Karl Lagerfeld a declarat pentru jurnalul online Women’s Wear Daily că Chanel a utilizat atât de rar blănurile încât nu îşi mai aminteşte când au fost prezentate pe podium.

Campaniile organizate de organizaţiile pentru protecţia animalelor împotriva utilizării pieilor de crocodil sau şarpe nu au avut acelaşi impact în rândul publicului, cu au avut cele îndreptate împotriva folosirii blănurilor. Anumite mărci de lux au investit în ferme de reptile pentru a se asigura că pieile sunt obţinute într-o manieră etică, scrie Agerpres.


Citește și: Cristina Neagu scrie istorie! A devenit cea mai bună marcatoare din toate timpurile la europene!


 

Close
Închide
  Close